Restaurant Wadapartja breidt uit

24 april 2019 | Yonne van Geene

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug naar de Singels. Met de aantrekkingskracht van grote internationale ketens is het een drukbezochte winkelstraat in bloeiend Groningen. In de luwte van deze drukte staat een historisch pand, namelijk de verfwinkel van de familie Bossina, die na meer dan 100 jaar een nieuwe lik verf zal krijgen. 

Margreet en Gezinus van Wadapartja zijn al een tijdje verliefd op het pand bij de Museumbrug. Een perfecte locatie met veel lichtinval, mooi uitzicht en gelegen aan het water. Vanaf het terras lekker bootjes kijken met de Singel op de achtergrond en de zon op je gevel. Magisch. 

Jubileum

Conceptstore Wadapartja, opgericht door Margreet, aan het Zuiderdiep bestaat deze maand vier jaar en met de uitbreidingen richting de Campus en de cateringservice kun je de Wadapartjabeleving op verschillende plekken ervaren. De eigenzinnigheid, ongedwongen sfeer en huisgemaakte dranken en gerechten blijven de kenmerkende items die meegaan naar de nieuwe zaak en de lokale leveranciers zullen weer goed vertegenwoordigd zijn. 

Daarnaast vind je de invulling van nieuwe trends zoals buiten-de-deur-brunchen, to-go, de opkomst van mocktails (alcoholvrije cocktails) en verse thee op verrassende manier terug in het nieuwe concept. Ook de exclusieve nitro colddrip ijskoffie van Koffiestation zal deze zomer te proeven zijn.  Het "brunch café" gaat nog voor de Pinksteren open. Dus de komende zes weken zal er hard gewerkt worden om een eigentijdse zaak met veel lokale invloeden neer te zetten, waar iedereen zich thuis mag voelen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Food Awards Amsterdam
Winnaars Amsterdam Food Pitch 2019 bekend

De winnaars van Amsterdam Food Pitch 2019 zijn bekend! De finalist die de felbegeerde titel ‘Lekkerste product 2019’ mee naar huis mocht nemen is True Food Flavours van Dave Hurkmans met zijn innovatieve product van 100% pure groenten- en fruitpoeders. Naast deze overall prijs is er een ...

Achtergronden Vega
Nationale Week Zonder Vlees bereikt ruimt 40% van de Nederlanders

De tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees vond dit jaar plaats van 11-17 maart. 57.600 Nederlanders hebben zich via de website ingeschreven om mee te doen, de campagne heeft echter een veel groter effect gehad. Volgens cijfers van onderzoeksbureau Blauw* blijkt dat 43% van de Nederlanders ...

Achtergronden Culinair
Jonnie Boer wordt boegbeeld van de Cas Spijkers Academie

Jonnie Boer is met ingang van het nieuwe schooljaar als boegbeeld en inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. Jonnie gaat zich inzetten om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Hij vindt het belangrijk om jongeren op te leiden en hen de passie voo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: