Restaurant Wadapartja breidt uit

24 april 2019 | Yonne van Geene

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug naar de Singels. Met de aantrekkingskracht van grote internationale ketens is het een drukbezochte winkelstraat in bloeiend Groningen. In de luwte van deze drukte staat een historisch pand, namelijk de verfwinkel van de familie Bossina, die na meer dan 100 jaar een nieuwe lik verf zal krijgen. 

Margreet en Gezinus van Wadapartja zijn al een tijdje verliefd op het pand bij de Museumbrug. Een perfecte locatie met veel lichtinval, mooi uitzicht en gelegen aan het water. Vanaf het terras lekker bootjes kijken met de Singel op de achtergrond en de zon op je gevel. Magisch. 

Jubileum

Conceptstore Wadapartja, opgericht door Margreet, aan het Zuiderdiep bestaat deze maand vier jaar en met de uitbreidingen richting de Campus en de cateringservice kun je de Wadapartjabeleving op verschillende plekken ervaren. De eigenzinnigheid, ongedwongen sfeer en huisgemaakte dranken en gerechten blijven de kenmerkende items die meegaan naar de nieuwe zaak en de lokale leveranciers zullen weer goed vertegenwoordigd zijn. 

Daarnaast vind je de invulling van nieuwe trends zoals buiten-de-deur-brunchen, to-go, de opkomst van mocktails (alcoholvrije cocktails) en verse thee op verrassende manier terug in het nieuwe concept. Ook de exclusieve nitro colddrip ijskoffie van Koffiestation zal deze zomer te proeven zijn.  Het "brunch café" gaat nog voor de Pinksteren open. Dus de komende zes weken zal er hard gewerkt worden om een eigentijdse zaak met veel lokale invloeden neer te zetten, waar iedereen zich thuis mag voelen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: