Restaurant Wadapartja breidt uit

24 april 2019 | Yonne van Geene

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug naar de Singels. Met de aantrekkingskracht van grote internationale ketens is het een drukbezochte winkelstraat in bloeiend Groningen. In de luwte van deze drukte staat een historisch pand, namelijk de verfwinkel van de familie Bossina, die na meer dan 100 jaar een nieuwe lik verf zal krijgen. 

Margreet en Gezinus van Wadapartja zijn al een tijdje verliefd op het pand bij de Museumbrug. Een perfecte locatie met veel lichtinval, mooi uitzicht en gelegen aan het water. Vanaf het terras lekker bootjes kijken met de Singel op de achtergrond en de zon op je gevel. Magisch. 

Jubileum

Conceptstore Wadapartja, opgericht door Margreet, aan het Zuiderdiep bestaat deze maand vier jaar en met de uitbreidingen richting de Campus en de cateringservice kun je de Wadapartjabeleving op verschillende plekken ervaren. De eigenzinnigheid, ongedwongen sfeer en huisgemaakte dranken en gerechten blijven de kenmerkende items die meegaan naar de nieuwe zaak en de lokale leveranciers zullen weer goed vertegenwoordigd zijn. 

Daarnaast vind je de invulling van nieuwe trends zoals buiten-de-deur-brunchen, to-go, de opkomst van mocktails (alcoholvrije cocktails) en verse thee op verrassende manier terug in het nieuwe concept. Ook de exclusieve nitro colddrip ijskoffie van Koffiestation zal deze zomer te proeven zijn.  Het "brunch café" gaat nog voor de Pinksteren open. Dus de komende zes weken zal er hard gewerkt worden om een eigentijdse zaak met veel lokale invloeden neer te zetten, waar iedereen zich thuis mag voelen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: