Restaurant Wadapartja breidt uit

24 april 2019 | Yonne van Geene

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug naar de Singels. Met de aantrekkingskracht van grote internationale ketens is het een drukbezochte winkelstraat in bloeiend Groningen. In de luwte van deze drukte staat een historisch pand, namelijk de verfwinkel van de familie Bossina, die na meer dan 100 jaar een nieuwe lik verf zal krijgen. 

Margreet en Gezinus van Wadapartja zijn al een tijdje verliefd op het pand bij de Museumbrug. Een perfecte locatie met veel lichtinval, mooi uitzicht en gelegen aan het water. Vanaf het terras lekker bootjes kijken met de Singel op de achtergrond en de zon op je gevel. Magisch. 

Jubileum

Conceptstore Wadapartja, opgericht door Margreet, aan het Zuiderdiep bestaat deze maand vier jaar en met de uitbreidingen richting de Campus en de cateringservice kun je de Wadapartjabeleving op verschillende plekken ervaren. De eigenzinnigheid, ongedwongen sfeer en huisgemaakte dranken en gerechten blijven de kenmerkende items die meegaan naar de nieuwe zaak en de lokale leveranciers zullen weer goed vertegenwoordigd zijn. 

Daarnaast vind je de invulling van nieuwe trends zoals buiten-de-deur-brunchen, to-go, de opkomst van mocktails (alcoholvrije cocktails) en verse thee op verrassende manier terug in het nieuwe concept. Ook de exclusieve nitro colddrip ijskoffie van Koffiestation zal deze zomer te proeven zijn.  Het "brunch café" gaat nog voor de Pinksteren open. Dus de komende zes weken zal er hard gewerkt worden om een eigentijdse zaak met veel lokale invloeden neer te zetten, waar iedereen zich thuis mag voelen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: