Restaurant showt studenten de ultieme gastvrijheid

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Zeven gastheren en gastvrouwen en twee koks van Hotelschool Amersfoort kregen maandag 3 oktober een uitgebreide wijnproeverij en viergangenlunch in restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin. De sommelier en maître van dit ster-restaurant brachten hun passie en een deel van hun kennis over op de studenten die de beste in hun vakgebied hopen te worden.

Het bezoek aan restaurant de Hoefslag is een voorbereiding op een onderlinge wedstrijd van de studenten. Degene die deze wedstrijd wint, mag Hotelschool Amersfoort vertegenwoordigen op Skills Heroes – The Finals. Vorig jaar won medestudent Anne Nijhof deze landelijke wedstrijd. Zij mag zich een jaar lang de beste gastvrouw van Nederland noemen. In november gaat zij tijdens EuroSkills in Göteborg de strijd aan met 500 jongeren uit 30 landen.

Sommelier Kasper Scholten en maître Marco Westra van restaurant de Hoefslag hebben voor de studenten een wijnproeverij en lunch georganiseerd. Aan de hand van 19 wijn-spijscombinaties en een viergangenlunch aan chef’s table namen ze de studenten mee in de wereld van wijnen en bijpassende gerechten. “Heerlijke gerechten en een ultiem voorbeeld van gastvrijheid. Wat een fantastische ervaring voor onze studenten”, aldus docent Tom Jansma.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Met Skills Heroes benadrukken stichting WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het Ministerie van OCW het belang van vakmanschap.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: