Restaurant showt studenten de ultieme gastvrijheid

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Zeven gastheren en gastvrouwen en twee koks van Hotelschool Amersfoort kregen maandag 3 oktober een uitgebreide wijnproeverij en viergangenlunch in restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin. De sommelier en maître van dit ster-restaurant brachten hun passie en een deel van hun kennis over op de studenten die de beste in hun vakgebied hopen te worden.

Het bezoek aan restaurant de Hoefslag is een voorbereiding op een onderlinge wedstrijd van de studenten. Degene die deze wedstrijd wint, mag Hotelschool Amersfoort vertegenwoordigen op Skills Heroes – The Finals. Vorig jaar won medestudent Anne Nijhof deze landelijke wedstrijd. Zij mag zich een jaar lang de beste gastvrouw van Nederland noemen. In november gaat zij tijdens EuroSkills in Göteborg de strijd aan met 500 jongeren uit 30 landen.

Sommelier Kasper Scholten en maître Marco Westra van restaurant de Hoefslag hebben voor de studenten een wijnproeverij en lunch georganiseerd. Aan de hand van 19 wijn-spijscombinaties en een viergangenlunch aan chef’s table namen ze de studenten mee in de wereld van wijnen en bijpassende gerechten. “Heerlijke gerechten en een ultiem voorbeeld van gastvrijheid. Wat een fantastische ervaring voor onze studenten”, aldus docent Tom Jansma.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Met Skills Heroes benadrukken stichting WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het Ministerie van OCW het belang van vakmanschap.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: