Restaurant Morille: puur uit Zeeland

6 februari 2019 | David Bakker

In het Zeeuwse Koudekerke is op 1 februari 2019 restaurant Morille geopend. Chef-eigenaar Dennis Willems combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en groenten uit de eigen moestuin met wildpluk als paddenstoelen, kruiden en rendiermos, waardoor een onderscheidende keuken ontstaat. De gast kan rekenen op creatieve gerechten met een aantrekkelijke prijs en hartelijke gastvrijheid. Morille is gevestigd in het pand waar 28 jaar lang restaurant La Bonne Auberge zetelde.

Restaurant Morille werd 30 januari officieel geopend door burgemeester Van der Zwaag van de gemeente Veere en door voormalig eigenaar van La Bonne Auberge Bert Stroomer. 
In de keuken van Morille staat de lokale natuur centraal. Chef-eigenaar Dennis Willems kent de natuur op zijn duimpje en oogst daaruit - met respect en met mate - heerlijkheden als kruiden, bloemen, paddenstoelen en bessen. Dennis Willems: “Sinds mijn zestiende doe ik aan wildplukken en de morille is mijn favoriete vondst, daarom heb ik mijn restaurant Morille genoemd. In mijn gerechten probeer ik altijd minstens één wildpluk-element te verwerken. Kastanje combineer ik met dulce de leche en koffie in een superlekker dessert en rendiermos droog en frituur ik, wat een heerlijk luchtig en krokant gerechtonderdeel oplevert dat ik op dit moment combineer met duif. Veel groente, kruiden en bloemen komen uit onze eigen moestuin, vis komt uit de Noordzee en vlees en wild meest uit Zeeland. Ik haal mijn ingrediënten van zo dichtbij mogelijk.”

Warm interieur

Het interieur van Morille is warm, huiselijk en comfortabel, waarbij groen de hoofdkleur is. Dennis Willems: “Vanzelfsprekend zijn er veel natuurlijke materialen in de zaak te vinden, zoals houten tafelbladen met prachtige nerven, met leer beklede stoelen en planten en kruiden.”

Team Morille

In de keuken wordt Dennis Willems geassisteerd door sous-chef Damy Schreiner, gastvrouw-sommelier Jenny Schreiner is het gezicht in het restaurant. Dennis Willems had de afgelopen drie jaar zijn eigen traiteurbedrijf, daarvoor werkte hij onder meer als sous-chef bij restaurant Bottles in Sas van Gent en als patissier bij restaurant de Campveerse Toren in Veere. Het team van Morille is tevens mede-organisator van de kookwedstrijd Slag op de Schelde.

Huisaperitief gratis

De kaart bestaat uit een menu van 3 tot 8 gangen, waarvan de gerechten uit het menu ook à la carte te bestellen zijn. Wekelijks wordt één van de gerechten vernieuwd, zodat optimaal gebruik gemaakt wordt van de seizoenen en het aanbod uit de moestuin. Als openingsaanbieding krijgen alle gasten in februari 2019 een huisaperitief aangeboden om te proosten op de opening.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: