Restaurant Loetje geopend in voormalig Urbana in Zwolle

Auteur: Redactie
Food 10 mei 2022
Restaurant Loetje geopend in voormalig Urbana in Zwolle

Na de opening van twee nieuwe restaurants eerder dit jaar in Houten en Den Haag opende Loetje afgelopen vrijdag in Zwolle de 29e locatie. In het restaurant net buiten het centrum kan vanaf nu ook de Hanzestad genieten van de biefstuk en de gastvrijheid van Loetje.

Na lange tijd gesloten te zijn geweest, bruist het letterlijk en figuurlijk weer in de keuken van het statige pand aan de Wipstrikkerallee. De locatie, decennialang een begrip als restaurant- en evenementlocatie Urbana, is officieel geopend als Loetje.

Zonnig terras

De afgelopen maanden is het pand zowel van binnen als van buiten flink verbouwd. De gevel werd opgeknapt en er zijn nieuwe ramen geplaatst voor meer lichtinval en een mooi uitzicht op het groen. Binnen werd van de verschillende kleinere kamers in het voormalig restaurantgedeelte één grotere ruimte gemaakt. Aangrenzend is een intieme borrelhoek waar je met vrienden of familie aan een grotere stamtafel kunt aanschuiven. En ook op het uitgebreide terras kun je op zonnige dagen lekker borrelen, lunchen en dineren.  

Als knipoog naar de voormalige kamers heeft ieder gedeelte van het restaurant een eigen uitstraling gekregen. Met verrassende materiaal- en kleurcombinaties, behangmotieven en warme accentkleuren. Maar ook mooie eyecatchers zoals de handgeschilderde wandillustraties en de speciaal ontworpen ‘oude’ buffetkasten van staal en hout.

Zakelijke bijeenkomsten en private dining

Ook voor speciale gelegenheden zoals zakelijke vergaderingen of private dining is Loetje Zwolle geschikt. “Dat maakt Loetje een plek waar iedereen makkelijk binnen stapt, of je nu uitgebreid met je familie komt dineren, de locatie bezoekt voor een zakelijke bijeenkomst of je de week afsluit met vrienden tijdens een gezellige borrel”, aldus de restaurantketen in het persbericht.

Nieuwe locaties

Naast Zwolle worden deze zomer ook in Reeuwijk en Vught nieuwe Loetje restaurants geopend. Loetje Zwolle is dagelijks geopend.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws