Restaurant Latour behoudt Michelinster

31 maart 2021 | Redactie
Restaurant Latour behoudt Michelinster

Restaurant Latour behoudt voor de 16e keer op rij haar Michelin ster. Het gehele team heeft op maandag 29 maart online de uitreiking gevolgd. Hoewel het vertrouwen er was voor het behoud van de ster, blijft het toch elk jaar spannend. Chef Marcel van Lier geeft aan in zijn eerste reactie trots te zijn op het team. Maître – Sommelier – SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs voegt daaraan toe: “Het was een bewogen jaar. Ondanks de beperkingen hebben we als team de mogelijkheden gevonden om te blijven ontwikkelen. Echter we kijken het liefste vooruit. Daar staan voor deze zomer weer veel mooie concepten op de planning.”

Restaurant Latour in coronatijd

Ook Restaurant Latour is door de maatregelen een groot deel van het jaar gesloten gebleven voor gasten. Echter hebben zij niet stilgezeten. Ze hebben invulling gegeven aan een nieuw Room Delivery concept voor de hotelgasten van Grand Hotel Huis ter Duin. Ze zijn blijven investeren in jong talent en hebben Assistent Maître Tim Wellenberg, winnaar National Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019, kunnen toevoegen aan het team. Daarnaast zijn er het afgelopen jaar ook weer de samenwerkingen opgezocht met diverse leveranciers en andere restaurants waaronder het Voorschotens Nayolie van Chef Kelvin Lin. Het jaar 2020 werd ook nog bijzonder afgesloten. De Telegraaf riep de Chef Marcel van Lier uit tot Chef van het Jaar.

Met de zestiende Michelinster op rij is men klaar voor een mooie lente en zomer. Het is afwachten wanneer de deuren van het restaurant weer open gaan, maar als het moment daar is zijn ze er klaar voor. Men kan een vernieuwend concept met een signature van Latour verwachten en uiteraard worden er weer gastronomische krachten gebundeld.

Over Restaurant Latour

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelinster. Onder leiding van Chef Marcel van Lier en Maître – Sommelier - SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze. Geïnspireerd door de vele reizen, gaan de heren steeds weer op zoek naar de ultieme beleving in service, gerechten en wijnen. Restaurant Latour is fine dining op het hoogste niveau met uitzicht op de Nederlandse kust.

(Op de openingsfotot v.l.n.r. Stan Kerckhoffs, Tim Wellenberg, Marcel van Lier, Kenny Friederichs)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: