Restaurant De Tippe eert zieke eik

30 maart 2016 |
Restaurant De Tippe eert zieke eik

Op dinsdag 12 april om 19.30 uur opent restaurant De Tippe in Vledder officieel het terrasseizoen. Aanleiding voor de officiële opening is de
renovatie van het dak en de nieuwe aankleding van het terras. Tijdens de opening wordt een groot kunstwerk van Jelmer Zwaan onthuld. De kunstenaar uit Nijensleek is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het realiseren van een passend kunstwerk uit een eik. Zonder twijfel wordt het indrukwekkende kunstwerk een absolute eyecatcher: een ode aan de zieke eik die afgelopen januari werd omgehaald op het Lesturgeonplein.

Dakrenovatie
Het dak van restaurant de Tippe was toe aan vervanging en wordt in fases verbouwd. Diverse partijen zijn betrokken waaronder oud-schaatser Falco Zandstra, verantwoordelijk voor het leggen van een nieuw dak, en firma Bork voor de sanering van het asbest. Bouwbedrijf Leon en Klok Sanidrome zorgen voor het plaatsen van nieuwe dakgoten en het zinkwerk. Mart Beun zorgt voor de nieuwe verlichting aan de gevel. "Het is een hele klus", vertelt eigenaar Jeroen Kiewiet. "Op het terras plaatsen we nieuwe plantenbakken en Trajectum heeft voor ons de nieuwe loungebanken gemaakt."

Terugkeer zieke eik
De grote eik die voor de Tippe stond, werd afgelopen januari omgehaald. De boom was ziek en vormde een gevaar voor de omgeving. ‘De verwijdering van de eik riep nogal wat weerstand op bij onze dorpsbewoners,’ legt Jeroen uit. ‘Zeer begrijpelijk en daarom zijn we blij dat de boom terugkomt in de vorm van een prachtig kunstwerk. We hebben Jelmer Zwaan gevraagd om een passend kunstwerk te maken. Misschien wel het enige in Nederland, zeker in deze vorm en omvang!’ Voor het vervoer is hulp gevraagd van Patrick Veenstra en Otten infra. Het kunstwerk wordt in doeken gehuld dus het blijft voorlopig een verrassing wat het eindresultaat is. Joost Ottink van Greenfixx helpt bij het plaatsen en aankleden van het beeld.
?
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: