Raysa Straal winnaar van laag-alcoholische cocktailcompetitie

14 januari 2020 | Thijs Jacobs

Na Nederlands eerste laag-alcoholische cocktailcompetitie - waar 8 bartenders werden uitgedaagd om een cocktail te ontwikkelen met slechts 1 eenheid alcohol - was het tijd voor de tweede editie van oneUNIT. Geen gesloten competitie dit keer, maar bartenders uit heel Nederland kregen de kans om hun vaardigheden te laten zien en de ultieme low-ABV cocktail te creëren.

Low-ABV staat voor low alcohol by volume. De kunst is dus een cocktail te creëren met een lager alcoholgehalte, die qua smaak en complexiteit niet onder doet aan de reguliere variant.

De 4-koppige vakjury bestaande uit Misja Vorsteman, Joep Stassen, Lennart Deddens en Jonathan Simpson beoordeelde zorgvuldig alle inzendingen. Raysa Straal (Tales and Spirits, Amsterdam) en Zygimantas - Ziggy - Valiulis (Mad Mick's Breakaway Cafe, Rotterdam) trokken aan het langste eind. Tijdens de Horecava 2020 gingen zij de strijd met elkaar aan in de Pop-up Bar Experience.

Pear Up

Na een spannende shake-off werd Raysa Straal uitgeroepen tot winnaar van deze tweede oneUNIT-competitie. Pear Up representeert een avond vol gezelligheid in een glas en daagt de smaakpapillen uit met een evenwichtige combinatie zoet, zuur, zout en een bittertje.

"Raysa's ingrediënten waren één voor één goed terug te vinden in de cocktail. Met haar kennis over deze oneUNIT cocktail Pear Up en haar presentatie was zij de overduidelijke winnares van dit jaar." - de jury.

Receptuur Pear Up:

25 ml Porters gin

15 ml perensiroop

10 ml ananassap

15 ml citroensap

2 scheutjes zoutoplossing

Bewust consumeren

Laag-alcoholische cocktails en dranken winnen de afgelopen jaren in hoog tempo terrein in Nederland. De consument gaat steeds bewuster om met alcoholconsumptie, wat vraagt om een gezonde dosis creativiteit. Met de oneUNIT competities slaan SpiritsNL, de vereniging van spirits producenten, en de Nederlandse Bartenders Club de handen ineen en focussen zich op deze groeiende trend. De nieuwe cocktailvariant stimuleert verantwoord drinken en bedient zo een groter publiek. Geniet met een maatje minder, maar net zo lekker.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: