Raymond Strikker wint Paul Fagel Gastvrijheidsprijs

28 maart 2018 | David Bakker

Raymond Strikker, eigenaar van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, is winnaar van de Paul Fagel Gastvrijheidsprijs 2018. De hotelier, restaurateur en ondernemer-gastheer ontving de prijs op dinsdagavond 27 maart, toevalligerwijs bij De Bloemenbeek, uit handen van Paul Fagel.

Sinds 2005 reikt het bestuur van de Alliantie van Twents Gastheerschap deze Gastvrijheidsprijs uit aan personen die een bijzondere prestatie hebben verricht binnen de (Twentse) horeca. De leden van de Alliantie kunnen ook een collega voor de prijs nomineren. De prijs wordt niet vanzelfsprekend elk jaar uitgereikt en is daardoor extra bijzonder.

Juryrapport

In het juryrapport wordt de prominente en actieve rol van Raymond Strikker als vertegenwoordiger van de Twentse horecaondernemers in zowel de regionale als landelijke netwerken/pers aangehaald. Strikker vertegenwoordigt vaak niet alleen Landhuis De Bloemenbeek, maar de gehele Twentse horeca. Door zijn collega’s wordt Raymond geroemd om zijn gastvrijheid. Ook zijn team straalt dezelfde passie en gedrevenheid uit. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actuele gebeurtenissen in de branche en deelt zijn kennis met anderen. Binnen de Alliantie van Twente is hij een verbindende factor. Raymond Strikker is sinds dertig jaar eigenaar/directeur van het familiebedrijf en won al vele prijzen. Zo werd het boetiekhotel dit jaar achtste op de Tripadvisor ranglijst van 25 beste hotels van Nederland.

De Bloemenbeek

Niet alleen particuliere gasten en bedrijven vinden hun weg naar De Bloemenbeek. Topsporters en sportteams bereiden zich hier voor op belangrijke wedstrijden of op het topsportseizoen. Schaatsploeg ‘Team LottoNL-Jumbo’, met onder andere Sven Kramer en Kjeld Nuis, was al diverse keren te gast bij De Bloemenbeek. Ruim veertig jaar bereidde Ajax zich in De Lutte voor op een nieuw voetbalseizoen. Ook Feyenoord, FC Porto, Bayern München, Southampton en Shaktar Donetsk waren hier op trainingskamp. Het afgelopen jaar ontving De Bloemenbeek spelers en begeleiders van Everton FC en VfL Wolfsburg. Meesterkok Michel van Riswijk, ook dertig jaar werkzaam bij De Bloemenbeek, heeft veel kennis over en ervaring met gezonde en smakelijke voeding die topprestaties bevorderen.

De prijs, bronzen beeld, Ruurd Hallema

Raymond Strikker ontvangt een bronzen kunstwerk van Ruurd Hallema met als titel ‘Welkom, wees mijn gast’. Het kunstwerk symboliseert gastvrijheid en liefde voor het vak.

Paul Fagel

Paul Fagel (75), reikt de prijs aan de winnaar uit. Fagel stamt uit een familie van restaurateurs en chef-koks. Vader Antoine startte met zijn moeder Greetje Fagel in 1936 een cafetaria in Apeldoorn en later diverse restaurants. Zeven broers waren er actief in de horeca. Samen bestierden ze zo'n dertig restaurants die samen hebben bijgedragen aan de populariteit van de Franse keuken in Nederland en maakten eten op topniveau toegankelijker. Paul Fagel behaalde o.a. een Michelinster als chef-kok met restaurant Duurstede. Nog steeds ziet hij het als een bekroning. De gedreven horecaman streefde geen roem na, zo sloeg hij een aanbod af om de allereerste televisiekok in Nederland te worden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: