Raymond Strikker wint Paul Fagel Gastvrijheidsprijs

28 maart 2018 | David Bakker

Raymond Strikker, eigenaar van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, is winnaar van de Paul Fagel Gastvrijheidsprijs 2018. De hotelier, restaurateur en ondernemer-gastheer ontving de prijs op dinsdagavond 27 maart, toevalligerwijs bij De Bloemenbeek, uit handen van Paul Fagel.

Sinds 2005 reikt het bestuur van de Alliantie van Twents Gastheerschap deze Gastvrijheidsprijs uit aan personen die een bijzondere prestatie hebben verricht binnen de (Twentse) horeca. De leden van de Alliantie kunnen ook een collega voor de prijs nomineren. De prijs wordt niet vanzelfsprekend elk jaar uitgereikt en is daardoor extra bijzonder.

Juryrapport

In het juryrapport wordt de prominente en actieve rol van Raymond Strikker als vertegenwoordiger van de Twentse horecaondernemers in zowel de regionale als landelijke netwerken/pers aangehaald. Strikker vertegenwoordigt vaak niet alleen Landhuis De Bloemenbeek, maar de gehele Twentse horeca. Door zijn collega’s wordt Raymond geroemd om zijn gastvrijheid. Ook zijn team straalt dezelfde passie en gedrevenheid uit. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actuele gebeurtenissen in de branche en deelt zijn kennis met anderen. Binnen de Alliantie van Twente is hij een verbindende factor. Raymond Strikker is sinds dertig jaar eigenaar/directeur van het familiebedrijf en won al vele prijzen. Zo werd het boetiekhotel dit jaar achtste op de Tripadvisor ranglijst van 25 beste hotels van Nederland.

De Bloemenbeek

Niet alleen particuliere gasten en bedrijven vinden hun weg naar De Bloemenbeek. Topsporters en sportteams bereiden zich hier voor op belangrijke wedstrijden of op het topsportseizoen. Schaatsploeg ‘Team LottoNL-Jumbo’, met onder andere Sven Kramer en Kjeld Nuis, was al diverse keren te gast bij De Bloemenbeek. Ruim veertig jaar bereidde Ajax zich in De Lutte voor op een nieuw voetbalseizoen. Ook Feyenoord, FC Porto, Bayern München, Southampton en Shaktar Donetsk waren hier op trainingskamp. Het afgelopen jaar ontving De Bloemenbeek spelers en begeleiders van Everton FC en VfL Wolfsburg. Meesterkok Michel van Riswijk, ook dertig jaar werkzaam bij De Bloemenbeek, heeft veel kennis over en ervaring met gezonde en smakelijke voeding die topprestaties bevorderen.

De prijs, bronzen beeld, Ruurd Hallema

Raymond Strikker ontvangt een bronzen kunstwerk van Ruurd Hallema met als titel ‘Welkom, wees mijn gast’. Het kunstwerk symboliseert gastvrijheid en liefde voor het vak.

Paul Fagel

Paul Fagel (75), reikt de prijs aan de winnaar uit. Fagel stamt uit een familie van restaurateurs en chef-koks. Vader Antoine startte met zijn moeder Greetje Fagel in 1936 een cafetaria in Apeldoorn en later diverse restaurants. Zeven broers waren er actief in de horeca. Samen bestierden ze zo'n dertig restaurants die samen hebben bijgedragen aan de populariteit van de Franse keuken in Nederland en maakten eten op topniveau toegankelijker. Paul Fagel behaalde o.a. een Michelinster als chef-kok met restaurant Duurstede. Nog steeds ziet hij het als een bekroning. De gedreven horecaman streefde geen roem na, zo sloeg hij een aanbod af om de allereerste televisiekok in Nederland te worden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: