Raymond Strikker wint Paul Fagel Gastvrijheidsprijs

28 maart 2018 | David Bakker

Raymond Strikker, eigenaar van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, is winnaar van de Paul Fagel Gastvrijheidsprijs 2018. De hotelier, restaurateur en ondernemer-gastheer ontving de prijs op dinsdagavond 27 maart, toevalligerwijs bij De Bloemenbeek, uit handen van Paul Fagel.

Sinds 2005 reikt het bestuur van de Alliantie van Twents Gastheerschap deze Gastvrijheidsprijs uit aan personen die een bijzondere prestatie hebben verricht binnen de (Twentse) horeca. De leden van de Alliantie kunnen ook een collega voor de prijs nomineren. De prijs wordt niet vanzelfsprekend elk jaar uitgereikt en is daardoor extra bijzonder.

Juryrapport

In het juryrapport wordt de prominente en actieve rol van Raymond Strikker als vertegenwoordiger van de Twentse horecaondernemers in zowel de regionale als landelijke netwerken/pers aangehaald. Strikker vertegenwoordigt vaak niet alleen Landhuis De Bloemenbeek, maar de gehele Twentse horeca. Door zijn collega’s wordt Raymond geroemd om zijn gastvrijheid. Ook zijn team straalt dezelfde passie en gedrevenheid uit. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actuele gebeurtenissen in de branche en deelt zijn kennis met anderen. Binnen de Alliantie van Twente is hij een verbindende factor. Raymond Strikker is sinds dertig jaar eigenaar/directeur van het familiebedrijf en won al vele prijzen. Zo werd het boetiekhotel dit jaar achtste op de Tripadvisor ranglijst van 25 beste hotels van Nederland.

De Bloemenbeek

Niet alleen particuliere gasten en bedrijven vinden hun weg naar De Bloemenbeek. Topsporters en sportteams bereiden zich hier voor op belangrijke wedstrijden of op het topsportseizoen. Schaatsploeg ‘Team LottoNL-Jumbo’, met onder andere Sven Kramer en Kjeld Nuis, was al diverse keren te gast bij De Bloemenbeek. Ruim veertig jaar bereidde Ajax zich in De Lutte voor op een nieuw voetbalseizoen. Ook Feyenoord, FC Porto, Bayern München, Southampton en Shaktar Donetsk waren hier op trainingskamp. Het afgelopen jaar ontving De Bloemenbeek spelers en begeleiders van Everton FC en VfL Wolfsburg. Meesterkok Michel van Riswijk, ook dertig jaar werkzaam bij De Bloemenbeek, heeft veel kennis over en ervaring met gezonde en smakelijke voeding die topprestaties bevorderen.

De prijs, bronzen beeld, Ruurd Hallema

Raymond Strikker ontvangt een bronzen kunstwerk van Ruurd Hallema met als titel ‘Welkom, wees mijn gast’. Het kunstwerk symboliseert gastvrijheid en liefde voor het vak.

Paul Fagel

Paul Fagel (75), reikt de prijs aan de winnaar uit. Fagel stamt uit een familie van restaurateurs en chef-koks. Vader Antoine startte met zijn moeder Greetje Fagel in 1936 een cafetaria in Apeldoorn en later diverse restaurants. Zeven broers waren er actief in de horeca. Samen bestierden ze zo'n dertig restaurants die samen hebben bijgedragen aan de populariteit van de Franse keuken in Nederland en maakten eten op topniveau toegankelijker. Paul Fagel behaalde o.a. een Michelinster als chef-kok met restaurant Duurstede. Nog steeds ziet hij het als een bekroning. De gedreven horecaman streefde geen roem na, zo sloeg hij een aanbod af om de allereerste televisiekok in Nederland te worden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: