Raymond Strikker wint Paul Fagel Gastvrijheidsprijs

28 maart 2018 | David Bakker

Raymond Strikker, eigenaar van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, is winnaar van de Paul Fagel Gastvrijheidsprijs 2018. De hotelier, restaurateur en ondernemer-gastheer ontving de prijs op dinsdagavond 27 maart, toevalligerwijs bij De Bloemenbeek, uit handen van Paul Fagel.

Sinds 2005 reikt het bestuur van de Alliantie van Twents Gastheerschap deze Gastvrijheidsprijs uit aan personen die een bijzondere prestatie hebben verricht binnen de (Twentse) horeca. De leden van de Alliantie kunnen ook een collega voor de prijs nomineren. De prijs wordt niet vanzelfsprekend elk jaar uitgereikt en is daardoor extra bijzonder.

Juryrapport

In het juryrapport wordt de prominente en actieve rol van Raymond Strikker als vertegenwoordiger van de Twentse horecaondernemers in zowel de regionale als landelijke netwerken/pers aangehaald. Strikker vertegenwoordigt vaak niet alleen Landhuis De Bloemenbeek, maar de gehele Twentse horeca. Door zijn collega’s wordt Raymond geroemd om zijn gastvrijheid. Ook zijn team straalt dezelfde passie en gedrevenheid uit. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actuele gebeurtenissen in de branche en deelt zijn kennis met anderen. Binnen de Alliantie van Twente is hij een verbindende factor. Raymond Strikker is sinds dertig jaar eigenaar/directeur van het familiebedrijf en won al vele prijzen. Zo werd het boetiekhotel dit jaar achtste op de Tripadvisor ranglijst van 25 beste hotels van Nederland.

De Bloemenbeek

Niet alleen particuliere gasten en bedrijven vinden hun weg naar De Bloemenbeek. Topsporters en sportteams bereiden zich hier voor op belangrijke wedstrijden of op het topsportseizoen. Schaatsploeg ‘Team LottoNL-Jumbo’, met onder andere Sven Kramer en Kjeld Nuis, was al diverse keren te gast bij De Bloemenbeek. Ruim veertig jaar bereidde Ajax zich in De Lutte voor op een nieuw voetbalseizoen. Ook Feyenoord, FC Porto, Bayern München, Southampton en Shaktar Donetsk waren hier op trainingskamp. Het afgelopen jaar ontving De Bloemenbeek spelers en begeleiders van Everton FC en VfL Wolfsburg. Meesterkok Michel van Riswijk, ook dertig jaar werkzaam bij De Bloemenbeek, heeft veel kennis over en ervaring met gezonde en smakelijke voeding die topprestaties bevorderen.

De prijs, bronzen beeld, Ruurd Hallema

Raymond Strikker ontvangt een bronzen kunstwerk van Ruurd Hallema met als titel ‘Welkom, wees mijn gast’. Het kunstwerk symboliseert gastvrijheid en liefde voor het vak.

Paul Fagel

Paul Fagel (75), reikt de prijs aan de winnaar uit. Fagel stamt uit een familie van restaurateurs en chef-koks. Vader Antoine startte met zijn moeder Greetje Fagel in 1936 een cafetaria in Apeldoorn en later diverse restaurants. Zeven broers waren er actief in de horeca. Samen bestierden ze zo'n dertig restaurants die samen hebben bijgedragen aan de populariteit van de Franse keuken in Nederland en maakten eten op topniveau toegankelijker. Paul Fagel behaalde o.a. een Michelinster als chef-kok met restaurant Duurstede. Nog steeds ziet hij het als een bekroning. De gedreven horecaman streefde geen roem na, zo sloeg hij een aanbod af om de allereerste televisiekok in Nederland te worden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: