Beuk stopt met Restaurant Vooreenmaand

28 juli 2015
Beuk stopt met Restaurant Vooreenmaand

Eind augustus stopt televisiekok Ramon Beuk na de vijfde editie met het concept "Restaurant Vooreenmaand":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=vooreenmaand&x=zoeken. Hij vindt het namelijk tijd voor iets nieuws, maar
vertelt nog niet wat zijn volgende project is...

*Verrassende laatste editie*
"We gaan nog één keer knallen met Restaurant Vooreenmaand. Ik heb er echt zin om weer mensen blij te maken met datgene waar ik zelf ook zo blij van word. Heerlijk en verrassend samen eten met elke avond andere bijzondere gasten. Omdat het de laatste keer is, gaan we de mensen het beste voorschotelen wat we de afgelopen jaren hebben gekookt. Maar we gaan uiteraard niet hetzelfde serveren, alles wordt net even anders bereid dan voorheen. Gasten zullen dus absoluut nooit hetzelfde geserveerd krijgen als tijdens een eerdere editie."

*Stoppen op het hoogtepunt*
Restaurant Vooreenmaand is de afgelopen jaren succesvol gebleken. Dat komt onder andere doordat allerlei bekende Nederlanders zoals Ruth Jacott en de 3JS in het restaurant als sommelier optraden en na afloop van het diner nog optredens verzorgden. Dit totaalconcept sloeg aan. Het lijkt dan ook een gewaagde keuze van Ramon Beuk om de stekker er na vijf edities uit te trekken, maar zelf ziet hij dat anders. "Ik stop op het hoogtepunt omdat ik mezelf continu wil vernieuwen en ik wil voorkomen dat mensen voor een kunstje komen. Ik snap uiteraard dat het voor fans van Jan Smit superleuk is om van hun favoriete artiest wijnadvies te krijgen en als toegift een optreden, maar ik ben kok en bij mijn concepten gaat het in de eerste plaats om ingrediënten, smaken, combinaties en dus mooie gerechten!"

*Geheimen rond laatste editie*
Een helder culinair verhaal van de televisiekok, die voor de laatste editie van Restaurant Vooreenmaand weer een hoop bekende 'vrienden' heeft uitgenodigd. Hij vertelt alleen niet wie dit jaar acte de présence geven. "Precies om de reden die ik net noemde: de mensen moeten komen voor mijn unieke gerechten en op zondag en maandag natuurlijk ook voor de bijzondere gerechten van de door mij uitgenodigde sterrenkoks. Welke sterrenkoks dit zijn, blijft ook geheim zodat gasten onbevangen naar het restaurant komen. Ook laat hij niet te veel los over ingrediënten en keuzes voor combinaties: "We bieden een wekelijks wisselend vijfgangendiner voorafgegaan door drie amuses voor €59,59 en een bijpassend wijnarrangement voor €39,39. Meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen."

Overig nieuws