Beuk stopt met Restaurant Vooreenmaand

28 juli 2015 |
Beuk stopt met Restaurant Vooreenmaand<

Eind augustus stopt televisiekok Ramon Beuk na de vijfde editie met het concept Restaurant Vooreenmaand Hij vindt het namelijk tijd voor iets nieuws, maar vertelt nog niet wat zijn volgende project is...

Verrassende laatste editie
"We gaan nog één keer knallen met Restaurant Vooreenmaand. Ik heb er echt zin om weer mensen blij te maken met datgene waar ik zelf ook zo blij van word. Heerlijk en verrassend samen eten met elke avond andere bijzondere gasten. Omdat het de laatste keer is, gaan we de mensen het beste voorschotelen wat we de afgelopen jaren hebben gekookt. Maar we gaan uiteraard niet hetzelfde serveren, alles wordt net even anders bereid dan voorheen. Gasten zullen dus absoluut nooit hetzelfde geserveerd krijgen als tijdens een eerdere editie."

Stoppen op het hoogtepunt
Restaurant Vooreenmaand is de afgelopen jaren succesvol gebleken. Dat komt onder andere doordat allerlei bekende Nederlanders zoals Ruth Jacott en de 3JS in het restaurant als sommelier optraden en na afloop van het diner nog optredens verzorgden. Dit totaalconcept sloeg aan. Het lijkt dan ook een gewaagde keuze van Ramon Beuk om de stekker er na vijf edities uit te trekken, maar zelf ziet hij dat anders. "Ik stop op het hoogtepunt omdat ik mezelf continu wil vernieuwen en ik wil voorkomen dat mensen voor een kunstje komen. Ik snap uiteraard dat het voor fans van Jan Smit superleuk is om van hun favoriete artiest wijnadvies te krijgen en als toegift een optreden, maar ik ben kok en bij mijn concepten gaat het in de eerste plaats om ingrediënten, smaken, combinaties en dus mooie gerechten!"

Geheimen rond laatste editie
Een helder culinair verhaal van de televisiekok, die voor de laatste editie van Restaurant Vooreenmaand weer een hoop bekende 'vrienden' heeft uitgenodigd. Hij vertelt alleen niet wie dit jaar acte de présence geven. "Precies om de reden die ik net noemde: de mensen moeten komen voor mijn unieke gerechten en op zondag en maandag natuurlijk ook voor de bijzondere gerechten van de door mij uitgenodigde sterrenkoks. Welke sterrenkoks dit zijn, blijft ook geheim zodat gasten onbevangen naar het restaurant komen. Ook laat hij niet te veel los over ingrediënten en keuzes voor combinaties: "We bieden een wekelijks wisselend vijfgangendiner voorafgegaan door drie amuses voor €59,59 en een bijpassend wijnarrangement voor €39,39. Meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: