Proeflokaal Sijgje opent nieuwe vestiging Schiedam

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 16 maart 2018 opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg 180. Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen, oprichters van Proeflokaal Sijgje, tekenden eind november 2017 al voor deze vijfde vestiging.         
                                                                                                                                           Wat in een oud Schiedamse postkoetspaardenstal voorheen Proeflokaal ’t Sterretje was, is nu de nieuwste locatie van Proeflokaal Sijgje geworden. ‘’Ik werd benaderd door de toenmalige uitbater of ik belangstelling had dat hier (lees: de vestiging in Schiedam) een Sijgje restaurant zou komen. Toen ik hier aankwam en de buitenkant zag -ik was nog niet binnen geweest-, werd ik verliefd op het pand.’’, aldus Houtman. Na ruim 4 maanden verbouwen opent aanstaande vrijdag een vernieuwde Sijgje haar deuren in Schiedam. Het resultaat hiervan is volgens het Proeflokaal Sijgje concept: veel retro elementen die voor een nostalgische sfeer zorgen. 

Over Proeflokaal Sijgje

Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit acht voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Sijgje serveert tevens speciale wijn- en biersoorten. De Frans-Hollandse menukaart bevat een ruime keuze aan vlees- vis- en vegetarische gerechten. Deze authentieke gerechten zijn gebaseerd op de klassieke recepten van Sijgje Pietertje de Baat uit grootmoeders tijd, zoals het stoofpotje en de vlaflip. Bij Sijgje worden alle gerechten uitsluitend met verse producten in de open keuken bereid. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud. De nostalgische elementen, zoals een klassieke tv, de bekende radio’s van vroeger en veel oude foto’s vind je terug in elk restaurant. Momenteel heeft de formule vijf vestigingen.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: maak soms een uitzondering

Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als je dat zelf moet gaan maken, gaat er ontzettend veel tijd en moeite in zitten en levert het iets op qua smaak? Misschien wel, maar ik vind de kant-en-k...

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: