Alleen pinnen levert besparing op

19 oktober 2012 |
Alleen pinnen levert besparing op<

Kassa's waarop alleen pintransacties kunnen worden uitgevoerd leveren een restaurant per kassa per jaar 810 euro aan kostenbesparingen op.
Als alle restaurants in Nederland naast hun combikassa (voor kaart- én cash-transacties) één Alleen pinnen kassa zouden hebben, dan bespaart de branche als geheel 21,1 miljoen euro, zo blijkt uit onderzoek van EIM in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen.

Financieel voordeel
Bij een Alleen pinnen kassa zijn geen betalingen met contant geld te doen. Dit vergroot de veiligheid. Uit berekeningen blijkt dat het overschakelen op dit soort kassa's ook financieel aantrekkelijk is.

Efficiënter betalen
De voordelen wegen vooral sterk als door de omschakeling in het geheel geen contante betalingen meer plaatsvinden. Ook bij branches die zich kenmerken door een weinig efficiënte afhandeling van contante betalingen, hiervoor kwalificeert de horeca zich volgens de onderzoekers, levert de omschakeling aanmerkelijke voordelen op voor de kosten per kassa en voor de branche als geheel.

Horecaondernemers zijn op het moment nog wat terughoudend. In het supermarktkanaal zijn Alleen pinnen kassa's het meest ingeburgerd.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: