Alleen pinnen levert besparing op

19 oktober 2012
Alleen pinnen levert besparing op

Kassa's waarop alleen pintransacties kunnen worden uitgevoerd leveren een restaurant per kassa per jaar 810 euro aan kostenbesparingen op.
Als alle restaurants in Nederland naast hun combikassa (voor kaart- én cash-transacties) één Alleen pinnen kassa zouden hebben, dan bespaart de branche als geheel 21,1 miljoen euro, zo blijkt uit onderzoek van EIM in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen.

*Financieel voordeel*
Bij een Alleen pinnen kassa zijn geen betalingen met contant geld te doen. Dit vergroot de veiligheid. Uit berekeningen blijkt dat het overschakelen op dit soort kassa's ook financieel aantrekkelijk is.

*Efficiënter betalen*
De voordelen wegen vooral sterk als door de omschakeling in het geheel geen contante betalingen meer plaatsvinden. Ook bij branches die zich kenmerken door een weinig efficiënte afhandeling van contante betalingen, hiervoor kwalificeert de horeca zich volgens de onderzoekers, levert de omschakeling aanmerkelijke voordelen op voor de kosten per kassa en voor de branche als geheel.

Horecaondernemers zijn op het moment nog wat terughoudend. In het supermarktkanaal zijn Alleen pinnen kassa's het meest ingeburgerd.

~Frank Lindner~

Overig nieuws