Peru beste culinaire bestemming

12 december 2014 |
Peru beste culinaire bestemming

De wereldwijde editie van het prestigieuze World Travel Awards (WTA) heeft Peru uitgeroepen tot ‘Beste culinaire bestemming in de wereld’.
Daarbij werd de toeristische website van Peru, Peru.travel benoemd tot ’s werelds beste toeristische website.
Foto: Ceviche, een rauwe visschotel uit Peru.

Derde keer op rij beste culinaire bestemming
"De World Travel Awards worden beschouwd als een kwaliteitsmerk in de toeristische sector. Dat betekent dat de producten van degenen die deze awards winnen, worden gezien als de beste van de wereld. Tegelijkertijd zullen de winnaars een voorbeeld zijn voor andere merken", zegt Magali Silva, Minister van Buitenlandse Handel en Toerisme. Minister Silva benadrukt dat dit de derde keer op rij is dat Peru wordt uitgeroepen tot beste culinaire bestemming in de wereld .

Over Peru.travel
De website Peru.travel is vertaald in maar liefst 8 talen zodat bezoekers van over heel de wereld toegang hebben tot alle toeristische informatie over Peru. Het bevat onderwerpen zoals avontuur, natuur en cultuur en biedt onder andere informatie over de gastronomie en de beste bezienswaardigheden en activiteiten in Peru.

4 miljoen toeristen per jaar
"Het ontvangen van prijzen in deze categorie zet je land niet alleen op internationaal niveau in de schijnwerpers, het moedigt ons ook aan om verder te blijven werken om Peru op de kaart te zetten als een geweldige en belangrijke toeristische bestemming. Op deze manier kunnen we ons doel nastreven om 4 miljoen toeristen per jaar te ontvangen in 2016", aldus minister Silva.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: