Perspectief voor de horeca: ''Eerst zien, dan geloven''

8 maart 2021 | Redactie

Naar het zich laat aanzien werkt het Kabinet toe naar een opening van de horecaterrassen eind deze maand. Edwin Vlek, bestuurder bij FNV Horeca: “Ook al wordt de horeca nu eindelijk enig perspectief geboden, wij hangen de vlag nog niet uit; onze sector is al vaker iets voorgeschoteld wat uiteindelijk toch niet werd waargemaakt. Eerst zien, dan geloven.”

Horecamedewerkers in de startblokken

Vlek: “Ondanks alle onzekerheden en eerdere teleurstellingen staan horecamedewerkers massaal te trappelen om weer aan de slag te gaan. Hopelijk kunnen zij binnenkort weer dátgene doen waar ze de horeca voor in zijn gegaan, namelijk gasten verwennen en ontzorgen. Voor degenen die nog in de horeca werkzaam zijn beperkten de contacten met gasten zich afgelopen jaar voornamelijk tot bezorgen en afhalen.”

FNV Horeca: Opening gehele horeca topprioriteit!

FNV Horeca ziet het openen van de terrassen als een goede eerste kleine stap die snel opgevolgd moet worden door écht perspectief voor de hele horeca. Veel horecagelegenheden beschikken immers niet over een terras. Vlek: “We moeten ervoor waken dat we ons geen zand in de ogen laten strooien met deze mogelijke beperkte versoepeling. Als het gaat om de horeca is er namelijk geen enkele reden om in een té optimistische stemming te raken. Het Kabinet moet er continu op gewezen worden dat de sector die qua omzetten en arbeidsplaatsen het hardst getroffen is door de coronamaatregelen, zowel economisch als sociaal topprioriteit verdient bij verdere versoepelingen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: