Pas geopend G7 Food & Drinks in Gruizenkerkje uniek voor Sittard

6 december 2018 | Thijs Jacobs

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse producten. Het restaurant is gevestigd aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een prachtig terras.

G7 is gevestigd in een karakteristiek vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizenstraat 7 in Sittard. De naam G7 is afgeleid van het adres. Eigenaren Danny Meijers en Rik Opstals baten ook het aangrenzende uit 1634 stammende Gruizenkerkje uit, dat afgehuurd kan worden als sfeervolle locatie voor borrels, feesten, presentaties, culturele uitvoeringen en condoleances.

Verrassend, creatief en betaalbaar

G7 is vanaf 11 uur (op zondag en maandag vanaf 12 uur) geopend voor koffie met gebak, lunch, borrel en bites. “s Avonds kan de gast genieten van een verrassingsmenu van 3 tot 6 gangen.

Chef Rik Opstals: “We verrassen de gast met creatieve, eigentijdse gerechten van goede kwaliteit. De producten komen vaak uit de regio en we telen een groot deel van onze groenten en kruiden zelf. Het menu wisselt dagelijks omdat ik me laat inspireren door wat de markt te bieden heeft aan dagverse producten. Met een prijs van 34 euro voor 3 gangen bieden we een uitstekende prijs-kwaliteit.

Ook overdag werken we met verse ingrediënten die we verwerken tot verrassende, eigentijdse lunchgerechten. Zo kan de gast bijvoorbeeld een salade van ingelegde zalm met citrus, quinoa en verse kruiden verwachten en briochebrood met roerei, Italiaanse prosciutto en truffelmayonaise. Met ons concept van casual dining met verrassende gerechten voor een betaalbare prijs in een wat luxe, maar informele sfeer zijn we naar mijn mening uniek in Sittard.”

Warm, huiselijk interieur

Het interieur van G7 is warm, huiselijk en comfortabel. Gastheer Danny Meijers: “We hebben gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout in de tafelbladen. De taupe gestoffeerde en comfortabele stoelen geven een kleurrijk en warm accent aan de zaak die uit twee delen bestaat. Het deel bij de open keuken bevindt zich in het vakwerkhuis en heeft een intieme sfeer door de historische elementen. Het andere deel is licht door de raampartijen en kijkt uit op het terras en het Gruizenkerkje.”

Terras aan de voet van het Gruizenkerkje

G7 ligt aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een prachtig terras onder de bomen met uitzicht over het oude centrum van Sittard. G7 is geopend van donderdag tot en met maandag, sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: