Pas geopend G7 Food & Drinks in Gruizenkerkje uniek voor Sittard

6 december 2018 | Thijs Jacobs

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse producten. Het restaurant is gevestigd aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een prachtig terras.

G7 is gevestigd in een karakteristiek vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizenstraat 7 in Sittard. De naam G7 is afgeleid van het adres. Eigenaren Danny Meijers en Rik Opstals baten ook het aangrenzende uit 1634 stammende Gruizenkerkje uit, dat afgehuurd kan worden als sfeervolle locatie voor borrels, feesten, presentaties, culturele uitvoeringen en condoleances.

Verrassend, creatief en betaalbaar

G7 is vanaf 11 uur (op zondag en maandag vanaf 12 uur) geopend voor koffie met gebak, lunch, borrel en bites. “s Avonds kan de gast genieten van een verrassingsmenu van 3 tot 6 gangen.

Chef Rik Opstals: “We verrassen de gast met creatieve, eigentijdse gerechten van goede kwaliteit. De producten komen vaak uit de regio en we telen een groot deel van onze groenten en kruiden zelf. Het menu wisselt dagelijks omdat ik me laat inspireren door wat de markt te bieden heeft aan dagverse producten. Met een prijs van 34 euro voor 3 gangen bieden we een uitstekende prijs-kwaliteit.

Ook overdag werken we met verse ingrediënten die we verwerken tot verrassende, eigentijdse lunchgerechten. Zo kan de gast bijvoorbeeld een salade van ingelegde zalm met citrus, quinoa en verse kruiden verwachten en briochebrood met roerei, Italiaanse prosciutto en truffelmayonaise. Met ons concept van casual dining met verrassende gerechten voor een betaalbare prijs in een wat luxe, maar informele sfeer zijn we naar mijn mening uniek in Sittard.”

Warm, huiselijk interieur

Het interieur van G7 is warm, huiselijk en comfortabel. Gastheer Danny Meijers: “We hebben gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout in de tafelbladen. De taupe gestoffeerde en comfortabele stoelen geven een kleurrijk en warm accent aan de zaak die uit twee delen bestaat. Het deel bij de open keuken bevindt zich in het vakwerkhuis en heeft een intieme sfeer door de historische elementen. Het andere deel is licht door de raampartijen en kijkt uit op het terras en het Gruizenkerkje.”

Terras aan de voet van het Gruizenkerkje

G7 ligt aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een prachtig terras onder de bomen met uitzicht over het oude centrum van Sittard. G7 is geopend van donderdag tot en met maandag, sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: