Pas geopend G7 Food & Drinks in Gruizenkerkje uniek voor Sittard

6 december 2018 | Thijs Jacobs

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse producten. Het restaurant is gevestigd aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een prachtig terras.

G7 is gevestigd in een karakteristiek vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizenstraat 7 in Sittard. De naam G7 is afgeleid van het adres. Eigenaren Danny Meijers en Rik Opstals baten ook het aangrenzende uit 1634 stammende Gruizenkerkje uit, dat afgehuurd kan worden als sfeervolle locatie voor borrels, feesten, presentaties, culturele uitvoeringen en condoleances.

Verrassend, creatief en betaalbaar

G7 is vanaf 11 uur (op zondag en maandag vanaf 12 uur) geopend voor koffie met gebak, lunch, borrel en bites. “s Avonds kan de gast genieten van een verrassingsmenu van 3 tot 6 gangen.

Chef Rik Opstals: “We verrassen de gast met creatieve, eigentijdse gerechten van goede kwaliteit. De producten komen vaak uit de regio en we telen een groot deel van onze groenten en kruiden zelf. Het menu wisselt dagelijks omdat ik me laat inspireren door wat de markt te bieden heeft aan dagverse producten. Met een prijs van 34 euro voor 3 gangen bieden we een uitstekende prijs-kwaliteit.

Ook overdag werken we met verse ingrediënten die we verwerken tot verrassende, eigentijdse lunchgerechten. Zo kan de gast bijvoorbeeld een salade van ingelegde zalm met citrus, quinoa en verse kruiden verwachten en briochebrood met roerei, Italiaanse prosciutto en truffelmayonaise. Met ons concept van casual dining met verrassende gerechten voor een betaalbare prijs in een wat luxe, maar informele sfeer zijn we naar mijn mening uniek in Sittard.”

Warm, huiselijk interieur

Het interieur van G7 is warm, huiselijk en comfortabel. Gastheer Danny Meijers: “We hebben gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout in de tafelbladen. De taupe gestoffeerde en comfortabele stoelen geven een kleurrijk en warm accent aan de zaak die uit twee delen bestaat. Het deel bij de open keuken bevindt zich in het vakwerkhuis en heeft een intieme sfeer door de historische elementen. Het andere deel is licht door de raampartijen en kijkt uit op het terras en het Gruizenkerkje.”

Terras aan de voet van het Gruizenkerkje

G7 ligt aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een prachtig terras onder de bomen met uitzicht over het oude centrum van Sittard. G7 is geopend van donderdag tot en met maandag, sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: