Pas geopend G7 Food & Drinks in Gruizenkerkje uniek voor Sittard

6 december 2018 | Thijs Jacobs

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse producten. Het restaurant is gevestigd aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een prachtig terras.

G7 is gevestigd in een karakteristiek vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizenstraat 7 in Sittard. De naam G7 is afgeleid van het adres. Eigenaren Danny Meijers en Rik Opstals baten ook het aangrenzende uit 1634 stammende Gruizenkerkje uit, dat afgehuurd kan worden als sfeervolle locatie voor borrels, feesten, presentaties, culturele uitvoeringen en condoleances.

Verrassend, creatief en betaalbaar

G7 is vanaf 11 uur (op zondag en maandag vanaf 12 uur) geopend voor koffie met gebak, lunch, borrel en bites. “s Avonds kan de gast genieten van een verrassingsmenu van 3 tot 6 gangen.

Chef Rik Opstals: “We verrassen de gast met creatieve, eigentijdse gerechten van goede kwaliteit. De producten komen vaak uit de regio en we telen een groot deel van onze groenten en kruiden zelf. Het menu wisselt dagelijks omdat ik me laat inspireren door wat de markt te bieden heeft aan dagverse producten. Met een prijs van 34 euro voor 3 gangen bieden we een uitstekende prijs-kwaliteit.

Ook overdag werken we met verse ingrediënten die we verwerken tot verrassende, eigentijdse lunchgerechten. Zo kan de gast bijvoorbeeld een salade van ingelegde zalm met citrus, quinoa en verse kruiden verwachten en briochebrood met roerei, Italiaanse prosciutto en truffelmayonaise. Met ons concept van casual dining met verrassende gerechten voor een betaalbare prijs in een wat luxe, maar informele sfeer zijn we naar mijn mening uniek in Sittard.”

Warm, huiselijk interieur

Het interieur van G7 is warm, huiselijk en comfortabel. Gastheer Danny Meijers: “We hebben gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout in de tafelbladen. De taupe gestoffeerde en comfortabele stoelen geven een kleurrijk en warm accent aan de zaak die uit twee delen bestaat. Het deel bij de open keuken bevindt zich in het vakwerkhuis en heeft een intieme sfeer door de historische elementen. Het andere deel is licht door de raampartijen en kijkt uit op het terras en het Gruizenkerkje.”

Terras aan de voet van het Gruizenkerkje

G7 ligt aan de voet van het Gruizenkerkje en beschikt over een prachtig terras onder de bomen met uitzicht over het oude centrum van Sittard. G7 is geopend van donderdag tot en met maandag, sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: