Bar-restaurant Mercat opent naast Panama

27 juli 2012 |
Bar-restaurant Mercat opent naast Panama<

Naast Club Panama in Amsterdam opent in september bar-restaurant Mercat. Mercat is geïnspireerd op de typische Spaanse markthallen, zoals La Boqueria in Barcelona.

Gelijkenissen
De levendigheid en veelzijdigheid van producten is wat deze markten zo bijzonder maakt. Ook zijn er gelijkenissen tussen de architectuur van de overdekte markthallen uit Spanje en het pand op het Amsterdamse havengebied.

In samenwerking met architectenbureau Concrete heeft IQ Creative (Supperclub, Mazzo, Envy, Vyne, Nevy) deze Spaanse sfeer naar Nederland gehaald.

Inspiratie
Volgens eigenaar Bert van der Leden van IQ Creative, is de ambiance van Spaanse markten uniek. “Spanjaarden zijn gek op het Bourgondische leven en dit soort markten passen feilloos bij deze levensstijl. De sfeer spreekt iedereen aan en men kan hier al kijkend, proevend en al ruikende uren ronddwalen.”

UPDATE: Club Panama blijft bestaan. IQ Creative heeft de horeca-exploitatie van wat nu restaurant Panama is overgenomen. In de toekomst zal er intensieve samenwerking plaatsvinden tussen de club en het nieuwe restaurantconcept Mercat.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: