Osteria Vicini opent ijssalon

22 juni 2017 | Roy Spijker

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten er ook genieten van overheerlijk vers gedraaid ijs.

Een ijssalon kon natuurlijk ook niet uitblijven bij deze Italiaanse zaak aan de Kortekade. Het nieuws over de toekomstige ijszaak in het pop-up gedeelte waar voorheen de cocktailbar zat, gaat dan ook als een lopend vuurtje door de buurt. Vele buurtbewoners, jong en oud, staan al dagen watertandend voor de ramen van de roze ijssalon die nu nog een ware metamorfose ondergaat. Niet gek ook, want het belooft weer een pareltje te worden waar ijs wordt verkocht in de smaken vanille tot aardbeien/framboos en van chocola tot stracciatella. Nog meer goed nieuws: de ijssalon is het hele jaar, 7 dagen per week open. Dat wordt smullen!

Gelato! Gelato!
Het openen van een ijssalon is een lang gekoesterde wens van Witberg. Zo trots als een pauw vertelt hij over de ijssalon die de naam Vicini Gelato! Gelato! (dat ‘ijs gemaakt op Italiaanse wijze’ betekent) heeft gekregen. Vanaf 1 juli serveert Witberg en zijn brigade hier overheerlijk vers gedraaid ijs.

"Het is een logisch gevolg van. Het plaatje wordt nu compleet," aldus Witberg. Het ijs wordt gemaakt van alleen de beste ingrediënten, van zelf gebrande pistache noten tot het allerbeste verse fruit. Probeer daar maar eens vanaf te blijven.

IJscoupe
Een hoorntje met stracciatella of toch liever een citroen sorbet. Of ga je watertanden van een bekertje pistache ijs of een beker gevuld met yoghurt ijs met seizoensvruchten. Na het werk even langsfietsen voor een welverdiend ijsje. Of met de kids even lekker een ijsje komen oppeuzelen in het zonnetje. Het kan straks allemaal. Ook in het naastgelegen restaurant van Osteria Vicini komt een speciale ijskaart zodat je na een overheerlijke pasta nog een waanzinnig lekkere ijscoupe kunt bestellen.

Roze is het nieuwe zwart
Pink it is bij Gelato! Gelato! De lichtroze bar achterin de zaak steekt prachtig af tegen de industriële betonnen wanden en in de in beton gegoten vloer. In het midden van de vloer siert het witte ijslogo. Erboven hangt een installatie die je niet snel zult vergeten. Zoals de gasten van Osteria Vicini gewend zijn, is er ook in de ijssalon veel oog voor detail.

Achter de ijsbar hangt in wit/roze neonverlichting de tekst: Ice, Ice baby. Een knipoog naar het nummer van Vanilla Ice. Langs de enorme raampartij aan de straatkant bevindt zich een houten bar met daaraan gave ouderwetse hoge rode casino stoelen. Of eet je ijsje lekker op aan een van de statafels. Bij mooi weer strijk je lekker neer op de houten klapbankjes op het zonovergoten buitenterras. Moeten we je verder nog overtuigen van deze prachtige ijssalon? Dacht het niet, dus spoed je snel die kant op voor een ijsje!
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: