Osteria Vicini opent ijssalon

22 juni 2017 | Roy Spijker

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten er ook genieten van overheerlijk vers gedraaid ijs.

Een ijssalon kon natuurlijk ook niet uitblijven bij deze Italiaanse zaak aan de Kortekade. Het nieuws over de toekomstige ijszaak in het pop-up gedeelte waar voorheen de cocktailbar zat, gaat dan ook als een lopend vuurtje door de buurt. Vele buurtbewoners, jong en oud, staan al dagen watertandend voor de ramen van de roze ijssalon die nu nog een ware metamorfose ondergaat. Niet gek ook, want het belooft weer een pareltje te worden waar ijs wordt verkocht in de smaken vanille tot aardbeien/framboos en van chocola tot stracciatella. Nog meer goed nieuws: de ijssalon is het hele jaar, 7 dagen per week open. Dat wordt smullen!

Gelato! Gelato!
Het openen van een ijssalon is een lang gekoesterde wens van Witberg. Zo trots als een pauw vertelt hij over de ijssalon die de naam Vicini Gelato! Gelato! (dat ‘ijs gemaakt op Italiaanse wijze’ betekent) heeft gekregen. Vanaf 1 juli serveert Witberg en zijn brigade hier overheerlijk vers gedraaid ijs.

"Het is een logisch gevolg van. Het plaatje wordt nu compleet," aldus Witberg. Het ijs wordt gemaakt van alleen de beste ingrediënten, van zelf gebrande pistache noten tot het allerbeste verse fruit. Probeer daar maar eens vanaf te blijven.

IJscoupe
Een hoorntje met stracciatella of toch liever een citroen sorbet. Of ga je watertanden van een bekertje pistache ijs of een beker gevuld met yoghurt ijs met seizoensvruchten. Na het werk even langsfietsen voor een welverdiend ijsje. Of met de kids even lekker een ijsje komen oppeuzelen in het zonnetje. Het kan straks allemaal. Ook in het naastgelegen restaurant van Osteria Vicini komt een speciale ijskaart zodat je na een overheerlijke pasta nog een waanzinnig lekkere ijscoupe kunt bestellen.

Roze is het nieuwe zwart
Pink it is bij Gelato! Gelato! De lichtroze bar achterin de zaak steekt prachtig af tegen de industriële betonnen wanden en in de in beton gegoten vloer. In het midden van de vloer siert het witte ijslogo. Erboven hangt een installatie die je niet snel zult vergeten. Zoals de gasten van Osteria Vicini gewend zijn, is er ook in de ijssalon veel oog voor detail.

Achter de ijsbar hangt in wit/roze neonverlichting de tekst: Ice, Ice baby. Een knipoog naar het nummer van Vanilla Ice. Langs de enorme raampartij aan de straatkant bevindt zich een houten bar met daaraan gave ouderwetse hoge rode casino stoelen. Of eet je ijsje lekker op aan een van de statafels. Bij mooi weer strijk je lekker neer op de houten klapbankjes op het zonovergoten buitenterras. Moeten we je verder nog overtuigen van deze prachtige ijssalon? Dacht het niet, dus spoed je snel die kant op voor een ijsje!
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: