Oproep aan horeca: lichten uit tijdens Nacht van de Nacht

25 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Lichten uit en kaarsen aan tijdens de Nacht van de Nacht, dat is de oproep die de Natuur- en Milieufederaties (NMF) samen met Koninklijke  Horeca Nederland (KHN) doen aan alle restaurants in Nederland.

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt voor de 13e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd om aandacht te vragen voor energiebesparing en de schoonheid van de nacht. Honderden gemeenten en bedrijven doven de verlichting en ruim 400 maatschappelijke organisaties, clubs en bedrijven organiseren dan evenementen in het duister. Vorig jaar deden al enkele restaurants mee en het is de wens van Koninklijke Horeca Nederland en de Natuur- en Milieufederaties dat dit jaar in heel Nederland gedineerd kan worden in één van de 'Nachtrestaurants'.

Oproep

Afgelopen jaar werden er door het hele land een recordaantal van 470 activiteiten georganiseerd in het duister. Zo’n 15 restaurants deden toen al mee aan de Nacht van de Nacht met een romantisch diner bij kaarslicht. Studenten van de Hogeschool Utrecht kwamen op het idee om dit jaar alle restaurants in Nederland op te roepen om de lichten te doven tijdens de Nacht van de Nacht 2017. Daarvoor maakten zij samen met het deelnemende restaurant Abdij de Westerburcht deze oproep:  https://www.youtube.com/watch?v=7TokCy8_ypg&feature=youtu.be

Kaarsen aan

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Wij vinden de Nacht van de Nacht een sympathiek initiatief dat we als horecabranche graag ondersteunen. Als restaurant kan je op een eenvoudige manier meedoen: door je lichten uit te doen en de kaarsen aan. Dat levert je twee dingen op: een romantische sfeer en een bijdrage aan een duurzamere maatschappij waarin we bewuster omgaan met verlichting. Ik hoop dan ook dat veel restaurants meedoen!”

De achtergrond van de Nacht van de Nacht


De Nacht van de Nacht is een van de grootste maatschappelijke campagnes in Nederland waar ruim 600 maatschappelijke- en culturele organisaties, gemeenten en bedrijven in samenwerken. Afgelopen jaar bezocht een recordaantal van 45.000 mensen één van de  activiteiten door het hele land. Samen met 10 ambassadeurs, waaronder Vincent Bijlo, André Kuipers, Govert Schilling en Anita Witzier vraagt de Nacht van de Nacht aandacht voor energiebesparing op verlichting en het voorkomen van lichthinder. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Dat kan veel spaarzamer en duurzamer. Door bijvoorbeeld minder te verlichten en gewone verlichting te vervangen door dimbare ledverlichting. 

Restaurants kunnen zich aanmelden via de website www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: