Opleiding tot pizzabakker erkend door de SVH

7 maart 2019 | Yonne van Geene

Op 11 maart 2019 ontvangen de eerste door DOK 030 opgeleide pizzabakkers van Nederland een landelijk branche erkende diploma uit handen van SVH en DOK 030. Dit is uniek voor Nederland en voor de Italiaanse horeca.

De Italiaanse horeca kan eindelijk opgelucht ademhalen. De langverwachte opleiding pizaiolo (pizzabakker) is landelijk erkend door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en daarmee heeft het ambachtelijk vak van pizzabakker een landelijk erkende status gekregen.

Pizaiolo

De opleiding pizaiolo is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen DOK 030, SVH en de Italiaanse horeca. Vanaf 2016 voert DOK 030 het opleidingstraject uit. Het resultaat van deze unieke samenwerking is een brede horeca opleiding, waarbij veel aandacht is voor productkennis, snij- en bereidingstechnieken en HACCP (Bedrijfs- en persoonlijke hygiëne) met als specialisatie de Italiaanse horeca (pizza en pasta). Omdat er veel aandacht besteed wordt aan de Nederlandse taal, is deze opleiding ook zeer geschikt voor anderstaligen en nieuwkomers.  

Ontwikkeling

Het plan om het scholingstraject verder te ontwikkelen tot een erkende opleiding, komt voort uit de toenemende vraag naar goed gekwalificeerd horeca personeel en in het bijzonder pizzabakkers. Pizza/ Italiaans eten is niet weg te denken uit de het aanbod van horeca in Nederland.

Over DOK 030

DOK 030 (Dromen, Ondernemen, Krachten bundelen) is de coöperatie van sociaal ondernemers die ondernemende mensen in Overvecht en omgeving verder helpt met de ontwikkeling van hun carrière als ondernemer of werknemer. Met deze unieke opleiding tot pizzaiolo wordt de wijk Overvecht positief op de kaart gezet en krijgt heel Nederland goed opgeleide pizzabakkers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: