Opleiding tot pizzabakker erkend door de SVH

7 maart 2019 | Yonne van Geene

Op 11 maart 2019 ontvangen de eerste door DOK 030 opgeleide pizzabakkers van Nederland een landelijk branche erkende diploma uit handen van SVH en DOK 030. Dit is uniek voor Nederland en voor de Italiaanse horeca.

De Italiaanse horeca kan eindelijk opgelucht ademhalen. De langverwachte opleiding pizaiolo (pizzabakker) is landelijk erkend door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en daarmee heeft het ambachtelijk vak van pizzabakker een landelijk erkende status gekregen.

Pizaiolo

De opleiding pizaiolo is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen DOK 030, SVH en de Italiaanse horeca. Vanaf 2016 voert DOK 030 het opleidingstraject uit. Het resultaat van deze unieke samenwerking is een brede horeca opleiding, waarbij veel aandacht is voor productkennis, snij- en bereidingstechnieken en HACCP (Bedrijfs- en persoonlijke hygiëne) met als specialisatie de Italiaanse horeca (pizza en pasta). Omdat er veel aandacht besteed wordt aan de Nederlandse taal, is deze opleiding ook zeer geschikt voor anderstaligen en nieuwkomers.  

Ontwikkeling

Het plan om het scholingstraject verder te ontwikkelen tot een erkende opleiding, komt voort uit de toenemende vraag naar goed gekwalificeerd horeca personeel en in het bijzonder pizzabakkers. Pizza/ Italiaans eten is niet weg te denken uit de het aanbod van horeca in Nederland.

Over DOK 030

DOK 030 (Dromen, Ondernemen, Krachten bundelen) is de coöperatie van sociaal ondernemers die ondernemende mensen in Overvecht en omgeving verder helpt met de ontwikkeling van hun carrière als ondernemer of werknemer. Met deze unieke opleiding tot pizzaiolo wordt de wijk Overvecht positief op de kaart gezet en krijgt heel Nederland goed opgeleide pizzabakkers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: