Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

21 november 2019 | Thijs Jacobs

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 december opent Oliva haar deuren. Letterlijk deuren, in meervoud, want er zijn twee entrees met ieder een andere beleving.

Kies je voor de entree aan de kant van de Amstel (nummer 80), dan loop je het restaurantgedeelte binnen waar het ragfijne interieur opvalt en de warme kleuren je verwelkomen. De traditionele pizza’s en antipasti worden met liefde bereid. Limoncello en vers geklopte sgroppino sieren de dessertkaart. Ook kan je op avontuur naar de cocktailbar die een paar traptreden hoger ligt.

Volwaardige club

Kies je voor de clubentree aan het Rembrandtplein, dan loop je door een prachtige hal die geheel in mediterraanse stijl gedecoreerd is en uitkomt in de grote zaal van Oliva. Wanneer de keuken aan de andere kant sluit, wordt het restaurant samen met deze grote zaal omgetoverd tot een volwaardige club waar tot in de vroege uurtjes gedanst kan worden.

Dat beide zalen gevuld zullen worden met dansend publiek is geen twijfel over mogelijk. Het weekend begint iedere week al op donderdag met het wekelijkse feest Bambu. Feestconcepten Rewind, Terug Naar Toen en Friendzone omarmen Oliva ook als nieuwe thuisbasis. Daarnaast zullen het populaire Juicy, Fissa, Disco Inferno en Happy Feelings hun bewezen succesvolle concepten hier maandelijks gaan hosten.

Zo is Oliva er voor de dagplukkers en de nachtbrakers en alles wat daartussen zit. Waar je komt om een hapje te eten en eindigt met je voeten van de vloer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: