Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

21 november 2019 | Thijs Jacobs

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 december opent Oliva haar deuren. Letterlijk deuren, in meervoud, want er zijn twee entrees met ieder een andere beleving.

Kies je voor de entree aan de kant van de Amstel (nummer 80), dan loop je het restaurantgedeelte binnen waar het ragfijne interieur opvalt en de warme kleuren je verwelkomen. De traditionele pizza’s en antipasti worden met liefde bereid. Limoncello en vers geklopte sgroppino sieren de dessertkaart. Ook kan je op avontuur naar de cocktailbar die een paar traptreden hoger ligt.

Volwaardige club

Kies je voor de clubentree aan het Rembrandtplein, dan loop je door een prachtige hal die geheel in mediterraanse stijl gedecoreerd is en uitkomt in de grote zaal van Oliva. Wanneer de keuken aan de andere kant sluit, wordt het restaurant samen met deze grote zaal omgetoverd tot een volwaardige club waar tot in de vroege uurtjes gedanst kan worden.

Dat beide zalen gevuld zullen worden met dansend publiek is geen twijfel over mogelijk. Het weekend begint iedere week al op donderdag met het wekelijkse feest Bambu. Feestconcepten Rewind, Terug Naar Toen en Friendzone omarmen Oliva ook als nieuwe thuisbasis. Daarnaast zullen het populaire Juicy, Fissa, Disco Inferno en Happy Feelings hun bewezen succesvolle concepten hier maandelijks gaan hosten.

Zo is Oliva er voor de dagplukkers en de nachtbrakers en alles wat daartussen zit. Waar je komt om een hapje te eten en eindigt met je voeten van de vloer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: