Opening van 'Het Lokaal' in Oss

28 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Op 27 oktober opende ‘Het Lokaal’ haar deuren aan de Eikenboomgaard 8 te Oss. Hier was voorheen Stadscafé de Ontmoeting gevestigd. De horecagelegenheid ondergaat naast een fysieke metamorfose zodoende ook een concept- én naamswijziging.

Het Lokaal

De naam het Lokaal refereert in eerste instantie naar de vroegere functie van het pand aan de Eikenboomgaard. Daar waar het vroeger een school was en later in gebruik als de 'Oude muziekschool van Oss'. Echter, er gaat meer schuil in de nieuwe bedrijfsnaam. Het Lokaal gaat zich richten op een aantal pijlers: Eetlokaal, Bierlokaal, Wijnlokaal en Cocktaillokaal, waarbij zoveel mogelijk een ‘lokaal’ assortiment wordt gepresenteerd. Lokale (speciaal)bieren, lokale producten en ingrediënten en diverse samenwerkingsverbanden met lokale leveranciers. Daarnaast blijft het Lokaal actief met uitgaans-events en kunnen groepen er prima terecht voor een borrel of diner.

Cocktails


Het Lokaal beschikt over een cocktailbar waar de gast ruim 200 verschillende soorten verse cocktails kan bestellen. In de weekenden kunnen de gasten lekker ‘nablijven’ voor een cocktailtje, wijntje of biertje onder het genot van lekkere beats gebracht door lokale DJ’s en zijn er regelmatig uitgaansevents.

Wijnen

Het Lokaal presenteert een mobiele wijnbar met 24 open wijnen. Deze wijnen hebben een wisselend karakter en komen van over de hele wereld . Men kan zelf wijnen komen ‘proeven’ met een wijnpas kan er een slok, een half of een heel glas worden getapt uit het volledige assortiment open wijnen. Uiteraard kan dit in goed gezelschap van lekkere borrelhapjes of diner. Tevens kan men kiezen voor een proeverij waarbij 5 verschillende wijntjes voorbij komen aangevuld met lekkere hapjes. Eten Het Lokaal presenteert een eigentijdse en eigenwijze menukaart vol met smakelijke gerechten. Deze gerechten zijn samengesteld met lokale ingrediënten of producten van lokale leveranciers. De menukaart zal een wisselend karakter krijgen zodat het aanbod met de seizoenen mee gaat en elke keer iets nieuws brengt. Bij ieder gerecht vindt u ook een bier en wijnsuggestie. Ook voor een gezellig borrelhapje voor bij het biertje, wijntje of cocktailtje is men aan het juiste adres.

Bieren

Liefhebbers van (speciaal) bieren opgelet! Bij het Lokaal kan men kiezen uit 50 verschillende lokale én speciaalbieren. Lokale bieren zoals D’n Ossekop, Muifel Everardus en vele anderen sieren het assortiment. Maar ook speciaalbieren zoals Mort Subite Kriek, Murphy’s Irish Red en diverse appelciders zijn te bestellen. Huiswerk Het Lokaal zal haar gasten ook ‘Huiswerk’ gaan aanbieden. Een breed scala aan hapjes en drankjes om af te halen of te laten bezorgen. Tevens zijn onze bier/wijn en cocktail cadeaupakketten leuk om iemand mee te verrassen. Via de Lokaal App is een gedeelte van het assortiment makkelijk te bestellen, waarna men het per fiets komt bezorgen of men de bestelling kan komen afhalen.

Website: www.hetlokaal-oss.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: