Opening van 'Het Lokaal' in Oss

28 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Op 27 oktober opende ‘Het Lokaal’ haar deuren aan de Eikenboomgaard 8 te Oss. Hier was voorheen Stadscafé de Ontmoeting gevestigd. De horecagelegenheid ondergaat naast een fysieke metamorfose zodoende ook een concept- én naamswijziging.

Het Lokaal

De naam het Lokaal refereert in eerste instantie naar de vroegere functie van het pand aan de Eikenboomgaard. Daar waar het vroeger een school was en later in gebruik als de 'Oude muziekschool van Oss'. Echter, er gaat meer schuil in de nieuwe bedrijfsnaam. Het Lokaal gaat zich richten op een aantal pijlers: Eetlokaal, Bierlokaal, Wijnlokaal en Cocktaillokaal, waarbij zoveel mogelijk een ‘lokaal’ assortiment wordt gepresenteerd. Lokale (speciaal)bieren, lokale producten en ingrediënten en diverse samenwerkingsverbanden met lokale leveranciers. Daarnaast blijft het Lokaal actief met uitgaans-events en kunnen groepen er prima terecht voor een borrel of diner.

Cocktails


Het Lokaal beschikt over een cocktailbar waar de gast ruim 200 verschillende soorten verse cocktails kan bestellen. In de weekenden kunnen de gasten lekker ‘nablijven’ voor een cocktailtje, wijntje of biertje onder het genot van lekkere beats gebracht door lokale DJ’s en zijn er regelmatig uitgaansevents.

Wijnen

Het Lokaal presenteert een mobiele wijnbar met 24 open wijnen. Deze wijnen hebben een wisselend karakter en komen van over de hele wereld . Men kan zelf wijnen komen ‘proeven’ met een wijnpas kan er een slok, een half of een heel glas worden getapt uit het volledige assortiment open wijnen. Uiteraard kan dit in goed gezelschap van lekkere borrelhapjes of diner. Tevens kan men kiezen voor een proeverij waarbij 5 verschillende wijntjes voorbij komen aangevuld met lekkere hapjes. Eten Het Lokaal presenteert een eigentijdse en eigenwijze menukaart vol met smakelijke gerechten. Deze gerechten zijn samengesteld met lokale ingrediënten of producten van lokale leveranciers. De menukaart zal een wisselend karakter krijgen zodat het aanbod met de seizoenen mee gaat en elke keer iets nieuws brengt. Bij ieder gerecht vindt u ook een bier en wijnsuggestie. Ook voor een gezellig borrelhapje voor bij het biertje, wijntje of cocktailtje is men aan het juiste adres.

Bieren

Liefhebbers van (speciaal) bieren opgelet! Bij het Lokaal kan men kiezen uit 50 verschillende lokale én speciaalbieren. Lokale bieren zoals D’n Ossekop, Muifel Everardus en vele anderen sieren het assortiment. Maar ook speciaalbieren zoals Mort Subite Kriek, Murphy’s Irish Red en diverse appelciders zijn te bestellen. Huiswerk Het Lokaal zal haar gasten ook ‘Huiswerk’ gaan aanbieden. Een breed scala aan hapjes en drankjes om af te halen of te laten bezorgen. Tevens zijn onze bier/wijn en cocktail cadeaupakketten leuk om iemand mee te verrassen. Via de Lokaal App is een gedeelte van het assortiment makkelijk te bestellen, waarna men het per fiets komt bezorgen of men de bestelling kan komen afhalen.

Website: www.hetlokaal-oss.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: