Opening van 'Het Lokaal' in Oss

28 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Op 27 oktober opende ‘Het Lokaal’ haar deuren aan de Eikenboomgaard 8 te Oss. Hier was voorheen Stadscafé de Ontmoeting gevestigd. De horecagelegenheid ondergaat naast een fysieke metamorfose zodoende ook een concept- én naamswijziging.

Het Lokaal

De naam het Lokaal refereert in eerste instantie naar de vroegere functie van het pand aan de Eikenboomgaard. Daar waar het vroeger een school was en later in gebruik als de 'Oude muziekschool van Oss'. Echter, er gaat meer schuil in de nieuwe bedrijfsnaam. Het Lokaal gaat zich richten op een aantal pijlers: Eetlokaal, Bierlokaal, Wijnlokaal en Cocktaillokaal, waarbij zoveel mogelijk een ‘lokaal’ assortiment wordt gepresenteerd. Lokale (speciaal)bieren, lokale producten en ingrediënten en diverse samenwerkingsverbanden met lokale leveranciers. Daarnaast blijft het Lokaal actief met uitgaans-events en kunnen groepen er prima terecht voor een borrel of diner.

Cocktails


Het Lokaal beschikt over een cocktailbar waar de gast ruim 200 verschillende soorten verse cocktails kan bestellen. In de weekenden kunnen de gasten lekker ‘nablijven’ voor een cocktailtje, wijntje of biertje onder het genot van lekkere beats gebracht door lokale DJ’s en zijn er regelmatig uitgaansevents.

Wijnen

Het Lokaal presenteert een mobiele wijnbar met 24 open wijnen. Deze wijnen hebben een wisselend karakter en komen van over de hele wereld . Men kan zelf wijnen komen ‘proeven’ met een wijnpas kan er een slok, een half of een heel glas worden getapt uit het volledige assortiment open wijnen. Uiteraard kan dit in goed gezelschap van lekkere borrelhapjes of diner. Tevens kan men kiezen voor een proeverij waarbij 5 verschillende wijntjes voorbij komen aangevuld met lekkere hapjes. Eten Het Lokaal presenteert een eigentijdse en eigenwijze menukaart vol met smakelijke gerechten. Deze gerechten zijn samengesteld met lokale ingrediënten of producten van lokale leveranciers. De menukaart zal een wisselend karakter krijgen zodat het aanbod met de seizoenen mee gaat en elke keer iets nieuws brengt. Bij ieder gerecht vindt u ook een bier en wijnsuggestie. Ook voor een gezellig borrelhapje voor bij het biertje, wijntje of cocktailtje is men aan het juiste adres.

Bieren

Liefhebbers van (speciaal) bieren opgelet! Bij het Lokaal kan men kiezen uit 50 verschillende lokale én speciaalbieren. Lokale bieren zoals D’n Ossekop, Muifel Everardus en vele anderen sieren het assortiment. Maar ook speciaalbieren zoals Mort Subite Kriek, Murphy’s Irish Red en diverse appelciders zijn te bestellen. Huiswerk Het Lokaal zal haar gasten ook ‘Huiswerk’ gaan aanbieden. Een breed scala aan hapjes en drankjes om af te halen of te laten bezorgen. Tevens zijn onze bier/wijn en cocktail cadeaupakketten leuk om iemand mee te verrassen. Via de Lokaal App is een gedeelte van het assortiment makkelijk te bestellen, waarna men het per fiets komt bezorgen of men de bestelling kan komen afhalen.

Website: www.hetlokaal-oss.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje...

Insipiratiedag: Hoe bereik je de horecaondernemer?

Horecaplatform BBB, Tippr en the Social Selling Company organiseren een inspirerende middag op donderdag 13 juni 2019 voor horecatoeleveranciers bij Soho House in Amsterdam. Deze stijlvolle Engelse keten opende vorig jaar zomer zijn deuren in het statige Bungehuis en is normaal alleen toegankelijk v...

Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten. Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook ku...

Restaurant
Restaurant Wadapartje breidt uit

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug ...

Brouwerijen Chefs
Swinckels' slaat handen ineen met sterrenchef Jacob Jan Boerma

Swinckels’ gaat opnieuw een samenwerking aan met een sterrenchef. Naast Ron Blaauw, wordt nu ook Jacob Jan Boerma ambassadeur van het biermerk. Als ambassadeur schenkt Boerma het superior pilsner exclusief in restaurants De Leest en Parc Broekhuizen en vertegenwoordigt hij Swinckels’ op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: