Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum

13 februari 2014 |
Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum<

Grand Hotel Opduin op Texel bestaat dit jaar 80 jaar. In de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’ opent het gerenoveerde restaurant haar deuren voor gasten. De filosofie
van de keuken is opgefrist door chef-kok Aart Wijker en het restaurant mag zich vanaf 2014 officieel het eerste Slow Food Chefs Alliantie restaurant van Texel noemen.

Texelse ingrediënten
Het 220 plaatsen tellende restaurant is gelegen in het Nationaal Park de Duinen van Texel. Door de renovatie krijgen hotel- en restaurantgasten nog meer het gevoel dat ze midden in de woeste Texelse natuur dineren. Bij de nieuwe menukaart spelen Texelse ingrediënten de hoofdrol. Ambachtelijk en seizoensgebonden koken, zo weinig mogelijk e-nummers in het eten, geen half-fabrikaten gebruiken, lokale ingrediënten direct betrekken van de producenten van het eiland en puur, eerlijk en lekker koken.

Slow Food
Deze insteek sluit aan op de filosofie van Slow Food. Grand Hotel Opduin was op Texel het allereerste lid van Slow Food toen de vereniging op het eiland een lokale afdeling kreeg. Chef-kok Aart Wijker: “We koken altijd al ambachtelijk en met lokale producten die in het seizoen verkrijgbaar zijn, daarom past het Slow Food gedachtengoed perfect bij mijn kijk op koken en eten. Dat we onszelf nu het eerste Slow Food Chefs Alliantie restaurant mogen noemen op Texel voelt als een bekroning op onze jarenlange inzet en de samenwerking met Texelse producenten.”

Hamptons op de Wadden
Sinds 2012 wordt Grand Hotel Opduin geleid door Floris-Jan Zwaag en Kirsten Dashorst. Samen met hun team hebben ze het thema ‘Hamptons op de Wadden’ ontwikkeld. Ze omschrijven dit thema in Opduin als een plek van ontspannen luxe op een prachtige locatie midden in de Texelse natuur, waar gasten genieten van een stijlvol en licht interieur met veel natuurlijke materialen. Een hotel waar iedereen zich thuis voelt. Dit thema komt tot uiting in het gerenoveerde restaurant.

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: