Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum

13 februari 2014 |
Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum<

Grand Hotel Opduin op Texel bestaat dit jaar 80 jaar. In de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’ opent het gerenoveerde restaurant haar deuren voor gasten. De filosofie
van de keuken is opgefrist door chef-kok Aart Wijker en het restaurant mag zich vanaf 2014 officieel het eerste Slow Food Chefs Alliantie restaurant van Texel noemen.

Texelse ingrediënten
Het 220 plaatsen tellende restaurant is gelegen in het Nationaal Park de Duinen van Texel. Door de renovatie krijgen hotel- en restaurantgasten nog meer het gevoel dat ze midden in de woeste Texelse natuur dineren. Bij de nieuwe menukaart spelen Texelse ingrediënten de hoofdrol. Ambachtelijk en seizoensgebonden koken, zo weinig mogelijk e-nummers in het eten, geen half-fabrikaten gebruiken, lokale ingrediënten direct betrekken van de producenten van het eiland en puur, eerlijk en lekker koken.

Slow Food
Deze insteek sluit aan op de filosofie van Slow Food. Grand Hotel Opduin was op Texel het allereerste lid van Slow Food toen de vereniging op het eiland een lokale afdeling kreeg. Chef-kok Aart Wijker: “We koken altijd al ambachtelijk en met lokale producten die in het seizoen verkrijgbaar zijn, daarom past het Slow Food gedachtengoed perfect bij mijn kijk op koken en eten. Dat we onszelf nu het eerste Slow Food Chefs Alliantie restaurant mogen noemen op Texel voelt als een bekroning op onze jarenlange inzet en de samenwerking met Texelse producenten.”

Hamptons op de Wadden
Sinds 2012 wordt Grand Hotel Opduin geleid door Floris-Jan Zwaag en Kirsten Dashorst. Samen met hun team hebben ze het thema ‘Hamptons op de Wadden’ ontwikkeld. Ze omschrijven dit thema in Opduin als een plek van ontspannen luxe op een prachtige locatie midden in de Texelse natuur, waar gasten genieten van een stijlvol en licht interieur met veel natuurlijke materialen. Een hotel waar iedereen zich thuis voelt. Dit thema komt tot uiting in het gerenoveerde restaurant.

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: