Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum

13 februari 2014
Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum

Grand Hotel Opduin op Texel bestaat dit jaar 80 jaar. In de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’ opent het gerenoveerde restaurant haar deuren voor gasten. De filosofie
van de keuken is opgefrist door chef-kok Aart Wijker en het restaurant mag zich vanaf 2014 officieel het eerste Slow Food Chefs Alliantie restaurant van Texel noemen.

*Texelse ingrediënten*
Het 220 plaatsen tellende restaurant is gelegen in het Nationaal Park de Duinen van Texel. Door de renovatie krijgen hotel- en restaurantgasten nog meer het gevoel dat ze midden in de woeste Texelse natuur dineren. Bij de nieuwe menukaart spelen Texelse ingrediënten de hoofdrol. Ambachtelijk en seizoensgebonden koken, zo weinig mogelijk e-nummers in het eten, geen half-fabrikaten gebruiken, lokale ingrediënten direct betrekken van de producenten van het eiland en puur, eerlijk en lekker koken.

*Slow Food*
Deze insteek sluit aan op de filosofie van Slow Food. Grand Hotel Opduin was op Texel het allereerste lid van Slow Food toen de vereniging op het eiland een lokale afdeling kreeg. Chef-kok Aart Wijker: “We koken altijd al ambachtelijk en met lokale producten die in het seizoen verkrijgbaar zijn, daarom past het Slow Food gedachtengoed perfect bij mijn kijk op koken en eten. Dat we onszelf nu het eerste Slow Food Chefs Alliantie restaurant mogen noemen op Texel voelt als een bekroning op onze jarenlange inzet en de samenwerking met Texelse producenten.”

*Hamptons op de Wadden*
Sinds 2012 wordt Grand Hotel Opduin geleid door Floris-Jan Zwaag en Kirsten Dashorst. Samen met hun team hebben ze het thema ‘Hamptons op de Wadden’ ontwikkeld. Ze omschrijven dit thema in Opduin als een plek van ontspannen luxe op een prachtige locatie midden in de Texelse natuur, waar gasten genieten van een stijlvol en licht interieur met veel natuurlijke materialen. Een hotel waar iedereen zich thuis voelt. Dit thema komt tot uiting in het gerenoveerde restaurant.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws