Op de foto met een T-rex in Leidense Waag

6 september 2016 | Thijs Jacobs

T-rex Trix, de koningin der dinosauriërs staat vanaf 10 september in Naturalis en in de Waag (Leiden) kunnen gasten op bezoek met een heuse T-rex. Tijdens de tentoonstelling waant men zich te midden van bewegende dinosaurussen in het Krijt en is er een heus Dinolab waar botten geprepareerd worden.  

Leiden staat ook in het teken van T.rex. Een bezoek aan Naturalis kan gecombineerd worden met de T.rex-trein, welke langs verschillende bezienswaardigheden in de binnenstad rijdt. De treintjes rijden een vaste route met tien vaste haltes.
Rijksmonument Waag is het eindpunt van deze route. Bij Waag is er een heuse, levensechte 3D tekening van T-rex op de muur geschilderd waar bezoekers mee op de foto kunnen. Tevens genieten kinderen hier van een speciaal T.rex kindermenu. Een echte reden om met de kinderen naar Waag te gaan en het T.rex-plezier te vergroten.

Over Waag

Waag was ooit het bruisend middelpunt van Leiden, maar werd eigenlijk nog maar nauwelijks gebruikt. Sinds de zomer van 2014 is dit monument als vanouds het levendige hart van de stad, in de vorm van een horecagelegenheid waar men kan ontbijten, lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de nieuwe aanbouw. In de serre is onder meer een grote open keuken gevestigd.
Waag is onderdeel van Debuut BV, dat verantwoordelijk is voor verschillende succesvolle horecaconcepten als; STAN&CO Utrecht en Arnhem, Belgian Beer Café Olivier in Utrecht en Leiden, en Stadscafé De Vooruitgang in Eindhoven.
Locatie: Aalmarkt 21, Leiden

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: