Op de foto met een T-rex in Leidense Waag

6 september 2016 | Thijs Jacobs

T-rex Trix, de koningin der dinosauriërs staat vanaf 10 september in Naturalis en in de Waag (Leiden) kunnen gasten op bezoek met een heuse T-rex. Tijdens de tentoonstelling waant men zich te midden van bewegende dinosaurussen in het Krijt en is er een heus Dinolab waar botten geprepareerd worden.  

Leiden staat ook in het teken van T.rex. Een bezoek aan Naturalis kan gecombineerd worden met de T.rex-trein, welke langs verschillende bezienswaardigheden in de binnenstad rijdt. De treintjes rijden een vaste route met tien vaste haltes.
Rijksmonument Waag is het eindpunt van deze route. Bij Waag is er een heuse, levensechte 3D tekening van T-rex op de muur geschilderd waar bezoekers mee op de foto kunnen. Tevens genieten kinderen hier van een speciaal T.rex kindermenu. Een echte reden om met de kinderen naar Waag te gaan en het T.rex-plezier te vergroten.

Over Waag

Waag was ooit het bruisend middelpunt van Leiden, maar werd eigenlijk nog maar nauwelijks gebruikt. Sinds de zomer van 2014 is dit monument als vanouds het levendige hart van de stad, in de vorm van een horecagelegenheid waar men kan ontbijten, lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de nieuwe aanbouw. In de serre is onder meer een grote open keuken gevestigd.
Waag is onderdeel van Debuut BV, dat verantwoordelijk is voor verschillende succesvolle horecaconcepten als; STAN&CO Utrecht en Arnhem, Belgian Beer Café Olivier in Utrecht en Leiden, en Stadscafé De Vooruitgang in Eindhoven.
Locatie: Aalmarkt 21, Leiden

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Michelin Interview
Interview: Posthoorn in Monnickendam, al tien jaar een Michelinster

De Posthoorn, ML in Haarlem, Bij Jef en Kaatje bij de Sluis, allen restaurants met een Michelinster en een hotel, maar wel in die volgorde. Waar instituten als Château Neercanne en het Amstel Hotel hun ster de afgelopen jaren kwijt raakten, lijken de ‘kleine’ hotels te overleven in...

Opening Rotterdam
Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rot...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: