Op bezoek bij Kookhuis Jantrus in Gouda

7 juni 2018 | Thijs Jacobs

Het is aweer 22 jaar geleden dat Arthur Staneke zijn eigen bedrijf Kookhuis Jantrus startte.  Deze sfeervolle private dining zich al negen jaar in de Goudse Naaierstraat. Het is niet zomaar een restaurant, want hier geniet je van 'private dining' en table d’hote op zijn best.

De sfeer is intiem, de rustieke tegels, de houten lambriseringen en de karakteristieke lampen zorgen voor een gezellige uitstraling. Aan de muren vind je sfeervolle schilderijen en kook- en wijnattributen. Een lange aanschuiftafel staat centraal, maar er is ook een kleine intieme bar. In het midden van het restaurant zien we het pronkstuk: een grote AGA Cooker.

Arthur en Marjan hebben bewust gekozen voor een private dining. Het staat voor dineren op een manier zoals ze het zelf ook graag zouden willen: exclusief met je eigen gezelschap in een informele en sfeervolle omgeving. Zij doen er dan ook alles aan om te zorgen dat een familie, vriendengroep of bedrijf een onvergetelijke avond beleeft. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum, teambuilding, een vergadering of een ander (bedrijfs)uitje.
Arthur is kok en heeft een klassieke koksopleiding genoten. Hij kookt al zijn hele leven. 

Passie, vakmanschap en gastvrijheid

“Nooit concessies doen aan de kwaliteit”, dat vinden Arthur en Marjan heel belangrijk. Zij maken dan ook gebruik van pure en eerlijke producten uit het seizoen. “Koken met passie”, zegt Arthur, “dat is het allerbelangrijkste. Als je liefde hebt voor koken en alles wat met eten te maken heeft, komen vanzelf de lekkerste gerechten. En dat proef je! Bij elk verrassingsmenu wordt er gezocht naar mooie bijpassende wijnen."

“Het mooiste compliment is als mensen terugkomen”, aldus Marjan, “en dat gebeurt gelukkig heel vaak!”

Kijk op www.agakookhuisjantrus.nl voor meer info.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: