Op bezoek bij Kookhuis Jantrus in Gouda

7 juni 2018 | Thijs Jacobs

Het is aweer 22 jaar geleden dat Arthur Staneke zijn eigen bedrijf Kookhuis Jantrus startte.  Deze sfeervolle private dining zich al negen jaar in de Goudse Naaierstraat. Het is niet zomaar een restaurant, want hier geniet je van 'private dining' en table d’hote op zijn best.

De sfeer is intiem, de rustieke tegels, de houten lambriseringen en de karakteristieke lampen zorgen voor een gezellige uitstraling. Aan de muren vind je sfeervolle schilderijen en kook- en wijnattributen. Een lange aanschuiftafel staat centraal, maar er is ook een kleine intieme bar. In het midden van het restaurant zien we het pronkstuk: een grote AGA Cooker.

Arthur en Marjan hebben bewust gekozen voor een private dining. Het staat voor dineren op een manier zoals ze het zelf ook graag zouden willen: exclusief met je eigen gezelschap in een informele en sfeervolle omgeving. Zij doen er dan ook alles aan om te zorgen dat een familie, vriendengroep of bedrijf een onvergetelijke avond beleeft. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum, teambuilding, een vergadering of een ander (bedrijfs)uitje.
Arthur is kok en heeft een klassieke koksopleiding genoten. Hij kookt al zijn hele leven. 

Passie, vakmanschap en gastvrijheid

“Nooit concessies doen aan de kwaliteit”, dat vinden Arthur en Marjan heel belangrijk. Zij maken dan ook gebruik van pure en eerlijke producten uit het seizoen. “Koken met passie”, zegt Arthur, “dat is het allerbelangrijkste. Als je liefde hebt voor koken en alles wat met eten te maken heeft, komen vanzelf de lekkerste gerechten. En dat proef je! Bij elk verrassingsmenu wordt er gezocht naar mooie bijpassende wijnen."

“Het mooiste compliment is als mensen terugkomen”, aldus Marjan, “en dat gebeurt gelukkig heel vaak!”

Kijk op www.agakookhuisjantrus.nl voor meer info.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: