Op bezoek bij Kookhuis Jantrus in Gouda

7 juni 2018 | Thijs Jacobs

Het is aweer 22 jaar geleden dat Arthur Staneke zijn eigen bedrijf Kookhuis Jantrus startte.  Deze sfeervolle private dining zich al negen jaar in de Goudse Naaierstraat. Het is niet zomaar een restaurant, want hier geniet je van 'private dining' en table d’hote op zijn best.

De sfeer is intiem, de rustieke tegels, de houten lambriseringen en de karakteristieke lampen zorgen voor een gezellige uitstraling. Aan de muren vind je sfeervolle schilderijen en kook- en wijnattributen. Een lange aanschuiftafel staat centraal, maar er is ook een kleine intieme bar. In het midden van het restaurant zien we het pronkstuk: een grote AGA Cooker.

Arthur en Marjan hebben bewust gekozen voor een private dining. Het staat voor dineren op een manier zoals ze het zelf ook graag zouden willen: exclusief met je eigen gezelschap in een informele en sfeervolle omgeving. Zij doen er dan ook alles aan om te zorgen dat een familie, vriendengroep of bedrijf een onvergetelijke avond beleeft. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum, teambuilding, een vergadering of een ander (bedrijfs)uitje.
Arthur is kok en heeft een klassieke koksopleiding genoten. Hij kookt al zijn hele leven. 

Passie, vakmanschap en gastvrijheid

“Nooit concessies doen aan de kwaliteit”, dat vinden Arthur en Marjan heel belangrijk. Zij maken dan ook gebruik van pure en eerlijke producten uit het seizoen. “Koken met passie”, zegt Arthur, “dat is het allerbelangrijkste. Als je liefde hebt voor koken en alles wat met eten te maken heeft, komen vanzelf de lekkerste gerechten. En dat proef je! Bij elk verrassingsmenu wordt er gezocht naar mooie bijpassende wijnen."

“Het mooiste compliment is als mensen terugkomen”, aldus Marjan, “en dat gebeurt gelukkig heel vaak!”

Kijk op www.agakookhuisjantrus.nl voor meer info.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: