Op bezoek bij Kookhuis Jantrus in Gouda

7 juni 2018 | Thijs Jacobs

Het is aweer 22 jaar geleden dat Arthur Staneke zijn eigen bedrijf Kookhuis Jantrus startte.  Deze sfeervolle private dining zich al negen jaar in de Goudse Naaierstraat. Het is niet zomaar een restaurant, want hier geniet je van 'private dining' en table d’hote op zijn best.

De sfeer is intiem, de rustieke tegels, de houten lambriseringen en de karakteristieke lampen zorgen voor een gezellige uitstraling. Aan de muren vind je sfeervolle schilderijen en kook- en wijnattributen. Een lange aanschuiftafel staat centraal, maar er is ook een kleine intieme bar. In het midden van het restaurant zien we het pronkstuk: een grote AGA Cooker.

Arthur en Marjan hebben bewust gekozen voor een private dining. Het staat voor dineren op een manier zoals ze het zelf ook graag zouden willen: exclusief met je eigen gezelschap in een informele en sfeervolle omgeving. Zij doen er dan ook alles aan om te zorgen dat een familie, vriendengroep of bedrijf een onvergetelijke avond beleeft. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum, teambuilding, een vergadering of een ander (bedrijfs)uitje.
Arthur is kok en heeft een klassieke koksopleiding genoten. Hij kookt al zijn hele leven. 

Passie, vakmanschap en gastvrijheid

“Nooit concessies doen aan de kwaliteit”, dat vinden Arthur en Marjan heel belangrijk. Zij maken dan ook gebruik van pure en eerlijke producten uit het seizoen. “Koken met passie”, zegt Arthur, “dat is het allerbelangrijkste. Als je liefde hebt voor koken en alles wat met eten te maken heeft, komen vanzelf de lekkerste gerechten. En dat proef je! Bij elk verrassingsmenu wordt er gezocht naar mooie bijpassende wijnen."

“Het mooiste compliment is als mensen terugkomen”, aldus Marjan, “en dat gebeurt gelukkig heel vaak!”

Kijk op www.agakookhuisjantrus.nl voor meer info.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: