Op bezoek bij Kookhuis Jantrus in Gouda

7 juni 2018 | Thijs Jacobs

Het is aweer 22 jaar geleden dat Arthur Staneke zijn eigen bedrijf Kookhuis Jantrus startte.  Deze sfeervolle private dining zich al negen jaar in de Goudse Naaierstraat. Het is niet zomaar een restaurant, want hier geniet je van 'private dining' en table d’hote op zijn best.

De sfeer is intiem, de rustieke tegels, de houten lambriseringen en de karakteristieke lampen zorgen voor een gezellige uitstraling. Aan de muren vind je sfeervolle schilderijen en kook- en wijnattributen. Een lange aanschuiftafel staat centraal, maar er is ook een kleine intieme bar. In het midden van het restaurant zien we het pronkstuk: een grote AGA Cooker.

Arthur en Marjan hebben bewust gekozen voor een private dining. Het staat voor dineren op een manier zoals ze het zelf ook graag zouden willen: exclusief met je eigen gezelschap in een informele en sfeervolle omgeving. Zij doen er dan ook alles aan om te zorgen dat een familie, vriendengroep of bedrijf een onvergetelijke avond beleeft. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum, teambuilding, een vergadering of een ander (bedrijfs)uitje.
Arthur is kok en heeft een klassieke koksopleiding genoten. Hij kookt al zijn hele leven. 

Passie, vakmanschap en gastvrijheid

“Nooit concessies doen aan de kwaliteit”, dat vinden Arthur en Marjan heel belangrijk. Zij maken dan ook gebruik van pure en eerlijke producten uit het seizoen. “Koken met passie”, zegt Arthur, “dat is het allerbelangrijkste. Als je liefde hebt voor koken en alles wat met eten te maken heeft, komen vanzelf de lekkerste gerechten. En dat proef je! Bij elk verrassingsmenu wordt er gezocht naar mooie bijpassende wijnen."

“Het mooiste compliment is als mensen terugkomen”, aldus Marjan, “en dat gebeurt gelukkig heel vaak!”

Kijk op www.agakookhuisjantrus.nl voor meer info.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: