U heeft gezocht op : gouda

17 september 2019 Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra...

12 maart 2019 Achtergronden Vega
Hoeveel veganisten zijn er eigenlijk?

Goede vraag, want veganistisch aanbod krijgt steeds meer aandacht. Is dat wel terecht? Als we kijken naar het aandeel veganisten in Nederland, dan kunnen we concluderen dat de cijfers uitwijzen dat deze groep nog bijzonder klein is. Om daar een uniek horecaconcept voor in te richten lijkt nog wat vo...

28 januari 2019 Fastservice
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

20 september 2018 Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

13 augustus 2018 Biologisch
Interview De Kleischuur, Gouda: "Geen magnetron, alles vers"

Marleen Swagemakers verruilde het kantoor voor de keuken. Niet zonder reden, zo blijkt. “In Gouda kon je bijna nergens biologisch en verantwoord uit eten. Nu ben ik niet zo’n type dat maar loopt te klagen zonder actie te ondernemen, dus ik nam het initiatief en heb drie jaar geleden dit ...

5 juli 2018 Interview Longread
Interview: op bezoek bij een 100 procent vegan lunchroom

Vegan is helemaal ‘hot’, de klimaatproblematiek vindt deels zijn oorsprong op het bord. Het eetgedrag wordt daarom door velen al aangepast, de vleesvrije dagen zijn in menig gezin meer regel dan uitzondering. Wie een stapje verder wil gaan, gaat voor vegan. In dat geval gebruik je helema...

7 juni 2018 Achtergronden
Op bezoek bij Kookhuis Jantrus in Gouda

Het is aweer 22 jaar geleden dat Arthur Staneke zijn eigen bedrijf Kookhuis Jantrus startte. Deze sfeervolle private dining zich al negen jaar in de Goudse Naaierstraat. Het is niet zomaar een restaurant, want hier geniet je van 'private dining' en table d’hote op zijn best. De sfe...

23 april 2018 Vega
Vegetafel en Vegenement verhuizen naar Rotterdam West

Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement, de oudste veganistische evenementenbureaus ter wereld, zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegetafel en zusterorganisatie Vegenement keren terug naar de Maasstad omd...

15 november 2017 Opening
50ste vestiging van horecaketen De Beren opent in Lelystad

Horecaketen De Beren blijft groeien. Deze maand opende de bekende franchiseketen alweer haar 50ste vestiging! De gloednieuwe locatie betreft een bezorgrestaurant op het Dukaatplein in Lelystad. Het straatbeeld van Lelystad wordt daarmee verrijkt met de herkenbare koeriers, getypeerd door de vrolijke...

15 november 2017 Awards
Falco Eleanorae award overhandigd aan restaurant Natuurlijk

Op 14 november heeft Niels Gouda, eigenaar van restaurant Natuurlijk, Egmond aan Zee de horeca duurzaamheid award Falco Eleanorae 2017 overhandigd gekregen. De Falco Eleanorae Award is onderdeel van de Gaia Green Awards voor horecabedrijven zie zich onderscheiden op het gebied van duurzaam onderneme...

27 juli 2017 Opening
Vestiging 31 voor De Beren opent in Gouda

Begin augustus wordt in Gouda een nieuwe vestiging van horecaketen De Beren geopend. Een voormalig kantoorpand in de Goudse Poort is volledig gesloopt en er is een nieuw De Beren restaurant voor in de plaats gekomen. Bezoekers kunnen rekenen op een sfeervol restaurant waar kwaliteit en vakmanschap h...

2 juni 2017
Thrill Grill beefburgers gemaakt van weidevlees

Burgerketen Thrill Grill van meesterkok Robert Kranenborg maakt sinds kort zijn beefburgers van het vlees van weidekoeien van leden-melkveehouders van DOC Kaas. Ook gebruikt Thrill Grill de échte Gouda Holland weidekaas van DOC Kaas. Leverancier van het weidevlees is exportslachterij J. Go...

2 mei 2017 Onderwijs Culinair
‘Week van het witte goud’ bij Leerhotel Het Klooster

Het aspergeseizoen is weer geopend. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken. Voor gasten die willen genieten van deze seizoensgroente organiseert Leerhotel Het Klooster van 8 tot en met 13 mei een aspergeweek. Tijdens deze themaweek bereiden studenten van Hotelschool Amersfoort verschille...

2 maart 2016
Julius Jaspers nieuwe chef rijdend restaurant

Julius Jaspers, chef-kok van onder andere Happyhappyjoyjoy in Amsterdam, is aangesteld als de nieuwe chef van het rijdend restaurant Panorama Rail. De kok is vanaf 1 april werkzaam bij de rijdende trein, die van Amsterdam Centraal via Gouda, Rotterdam en Den Haag naar Haarlem rijdt. Viergangend...

1 januari 2016
Double trio

Ingrediënten Baguelino licht meergranen Gouda’s Glorie Bakken en Braden Tapenade van zwarte olijven Brie Speklapje Tijm Zout en peper Piccalilly Bereiding Ontdooi de Baguelino in ± 30 minuten. Bak deze vervolgens af op 180-190° C in 0-6 minuten en laat het brood...

1 januari 2016
Hammingway

Ingrediënten Baguelino donker meergranen Gouda’s Glorie Hotel Margarine Guacamole (avocadopuree, nootmuskaat, knoflook, citroen) Rauwe ham Roquefort Veldsla Bereiding Ontdooi de Baguelino donker meergranen in ± 30 minuten. Bak deze vervolgens af op 180-190° C in 0...

1 januari 2016
Little Italy

Ingrediënten Flaguette meergranen Gouda’s Glorie Bakken en Braden Gouda’s Glorie Hotel Margarine Italiaanse ham Aubergine Eikenbladsla Pecorino romano Peterselie Bereiding Ontdooi de Flaguette meergranen in ± 15 minuten. Snij het broodje in de lengte doormidde...

1 januari 2016
Healthy Veggie

Ingrediënten Ruitbroodje donker meergranen Gouda’s Glorie Hotel Margarine Komkommer Radijs Pesto of Salsa verde (zonnebloemolie, peterselie, basilicum, pijnboompitten, knoflook en zwarte peper) Mozzarella Bereiding Ontdooi het Ruitbroodje donker meergranen in ± 15 min...

1 januari 2016
Verrassend Vegetarisch

Ingrediënten Ruitbroodje donker meergranen Gouda’s Glorie hotelmargarine Smeerbare geitenkaas Gedroogde abrikozen Verse vijg Verse tijm Honing Bereiding Ontdooi het Ruitbroodje in ± 15 minuten en bak deze vervolgens af op 180-190°C in 5-10 minuten. Laat het brood...

1 januari 2016
Haring Sushi

Ingrediënten Ruitbroodje licht meergranen Ruitbroodje donker meergranen Gouda’s Glorie Hotel Margarine Haringfi let Granny Smith appel Komkommer Dille Zalmkaviaar Rucola Dressing naar keuze Bereiding Ontdooi de Ruitbroodjes donker meergranen en licht meergranen in &plusm...

1 januari 2016
Boerenomelet met paprika

Verras je lunchroomgasten met deze boerenomelet met een twist. Snel te bereiden en gegarandeerd een succes in je zaak! Ingrediënten (voor 4 personen) 2 gele paprika’s 1 kleine ui 100 g ham 8 eieren 4 el melk Zout en versgemalen peper 100 g geraspte Gouda kaas 3 eetlepels bot...

30 november 2015
Wijnhuis verzorgt complete wijnkaart restaurant

Brasserie-de Zalm in Gouda presenteerde afgelopen vrijdag de eerste wijnkaart in Nederland die geheel uit wijnen van één wijnhuis bestaat. Gasten kunnen genieten van de Domaine Laroche beleving, waarbij de wijnen uit Frankrijk, Chili & Zuid-Afrika volgens het restaurant gecombineerd worden met d...

18 augustus 2015
Grand Café Central Gouda wordt honderd

Volgend jaar op 1 mei is het zover. Dan bestaat Grand Café Central in Gouda maar liefst 100 jaar. Op dit moment zijn de voorbereidingen op het unieke jubileum in volle gang. Dienstbaar aan gasten Grand Café Central is sinds 1916 gevestigd aan de Markt in Gouda. "Met een prachtig uitzicht o...

23 juli 2015
Dineren in een rijdende trein

Bobby van Galen, F&B Professional of the Year 2015, blijkt een grote inspiratie voor velen. Met Hoftrammm zette hij een origineel concept op de kaart, namelijk dineren in een rijdende Haagse tram. Panorama Rail Restaurant heeft dit concept in een ander jasje gestoken en biedt vanaf eind augustus de...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

3 november 2014
Verslag Makro horecadag 2014

Vandaag vond in het Makro-filiaal in Vianen de Makro Horecadag plaats. Horeca-ondernemers werden tijdens de dag geïnformeerd over onder andere de mogelijkheden van kaas, het opleiden van personeel, het reduceren van de personeelskosten en de nieuwe Wet werk en zekerheid die in januari 2015 in werk...

27 maart 2014
Winterbloemkool voor Restaurant Natuurlijk

Met de overhandiging van de eerste Nederlandse winterbloemkool van dit jaar is het startschot gegeven voor het Nederlandse seizoen voor vollegrondsgroenten. Niels Gouda en Martijn Wittebrood, eigenaar en chef-kok van restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee, hebben dit jaar de eerste winterbloemkoo...

8 januari 2014
Kanshebbers stijlawards horeca bekend

De jaarlijkse Venuez Hospitality & Style Awards komen er weer aan. De kanshebbers in de diverse categorieën zijn bekend. Onder de genomineerde hotels, restaurants en bars loopt de spanning hoog op. Opvallend is dat de kanshebbers, op een paar, na allemaal in grote steden zitten. Leidt dit tot de ...

10 oktober 2011
Keukenberichten van de hoofdredacteur (2)

Ronde twee van mijn stage dient zich aan. Naast het werk als hoofdredacteur bevalt mijn rol als stagiair bij restaurant Podium prima. Het is stevig aanpoten, maar dat is helemaal niet erg. De energie die je krijgt van een geslaagde service en de glimlach op de gezichten van de gasten wanneer je ee...

28 januari 2011

Restaurant Reflet viert in de week van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 februari aanstaande haar eerste, jaarlijkse truffelweek. Ze doet dit ter ere van het nieuwe lidmaatschap van het NH Grand Hotel Krasnapolsky bij de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs. Beleef het zwarte goud Gasten ku...

19 januari 2011
Groningen Hoofdstad van de Smaak 2011

Groningen is vanaf vandaag officieel 'Hoofdstad van de Smaak 2011'. De stad gaat in samenwerking met de provincie het hele jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten propageren. Gedurende heel 2011 worden festiviteiten georganiseerd onder het predicaat Hoofdstad van de Smaak. Smaaklepel O...

14 april 2010
Waddengoud-keurmerk voor De Zwarte Haan

Vanaf donderdag 15 april mag restaurant De Zwarte Haan bij de zeedijk in St. Jacobiparochie zich officieel het allereerste Waddengoud-restaurant noemen. Hiermee voldoet het restaurant van Jacob en Loes Jensma aan de criteria van het streekkeurmerk Waddengoud voor horecagelegenheden. Dit betekent ond...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: