Ook Limburg kan nu biefstuk eten bij Loetje

Auteur: Redactie
Opening Franchiseketen 3 augustus 2023
Ook Limburg kan nu biefstuk eten bij Loetje

Het geduld van biefstukliefhebbers in het zuiden van Nederland werd lang op de proef gesteld, maar het is zo ver. Afgelopen dinsdag, 1 augustus, opende Loetje een restaurant in Maastricht. Daarmee kan nu ook in de provincie Limburg biefstuk met jus, friet en witbrood van Loetje worden gegeten.

Loetje vestigt zich in de opkomende stadswijk het Sphinxkwartier, onder The Social Hub Maastricht en op slechts tien minuten loopafstand van het oude stadscentrum. Sandra van Halderen, CEO van Restaurant Company Europe (RCE): "Al langere tijd waren we op zoek naar een passende locatie voor Loetje in Maastricht, want de vraag naar Loetje in deze regio is groot. Uiteindelijk hebben we besloten om één van onze bestaande locaties te transformeren naar Loetje. We weten zeker dat we hier veel gasten blij mee zullen maken."

Naast Loetje Maastricht, de 33e locatie van de keten, staan ook Loetje Zeist en Hilversum nog op de planning. De popualaire restaurants van Loetje zijn voornamelijk gevestigd in Noord- en Midden Nederland. "Met de opening van onze nieuwste restaurants zijn we hard op weg om heel Nederland kennis te laten maken met Loetje. Een prachtige stad als Maastricht mag daarbij natuurlijk niet ontbreken", aldus Sandra. De nieuwste locatie van Loetje, in Maastricht, biedt ruimte voor ruim honderd gasten. 

De welbekende biefstuk

Al ruim 45 jaar is Loetje een begrip vanwege zijn malse ossenhaasbiefstuk. Standaard rosé gebakken en op no-nonsense wijze geserveerd in 'Loetje jus' om in te dopen met witbrood. Naast deze klassiekers heeft Loetje meer op de kaart. Vis, vegetarisch (waaronder plantaardige biefstuk) en toetjes. Wat in 1977 begon als een buurt- en biljartcafé in Amsterdam-Zuid is nu uitgegroeid tot meer dan dertig succesvolle restaurants verspreid over heel Nederland, met datzelfde Loetje DNA.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws