Loetje opent deze winter 35e restaurant

Auteur: Redactie
Opening 31 juli 2023
Loetje opent deze winter 35e restaurant

Eind dit jaar opent Loetje een restaurant in het centrum van Hilversum. De geruchten gingen al langer, maar dit weekend maakte de biefstukfranchise de komst naar de mediastad bekend. Na een grote verbouwing zal Loetje in december worden geopend aan de Kerkbrink in Hilversum. Het nieuwste restaurant van Loetje vestigt zich in de bekende horecalocatie, waarin afgelopen decennium Luno’s bar & kitchen en Roast gevestigd waren.

De komende maanden volgt een grootschalige verbouwing. De ruimte van de naastgelegen kapsalon wordt bij het restaurant getrokken en het restaurant wordt helemaal opnieuw ingedeeld. Ook wordt er een nieuwe keuken geïnstalleerd om straks biefstuk en andere Loetje klassiekers optimaal te kunnen bereiden.

“We zijn heel blij dat we onze komst naar Hilversum eindelijk kunnen bevestigen, vertelt Sandra van Halderen, CEO Restaurant Company Europe (RCE) enthousiast. De bouwwerkzaamheden zijn gestart en het is leuk om te zien dat de belangstelling direct al groot is. Het wordt een mooie locatie, met het uitgebreide restaurant, de mooie ligging in het centrum en het terras aan de Kerkbrink die in de nabije toekomst een metamorfose krijgt.” De opening van Hilversum wordt de 35e locatie voor Loetje die deze zomer nóg twee nieuwe restaurants opent in Zeist en Maastricht. 

De welbekende biefstuk

Al ruim 45 jaar is Loetje een begrip vanwege zijn malse ossenhaasbiefstuk. Standaard rosé gebakken en op no-nonsense wijze geserveerd in echte Loetje jus om in te dopen met witbrood. Naast deze klassiekers heeft Loetje nog veel meer op de kaart. Vis, vegetarisch (waaronder plantaardige biefstuk) en lekkere toetjes. Wat in 1977 begon als een buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid is nu uitgegroeid tot meer dan dertig succesvolle restaurants verspreid over heel Nederland, met datzelfde Loetje DNA.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws