Onrust V&D remt uitbreiding La Place

10 maart 2015 |
Onrust V&D remt uitbreiding La Place<

De uitbreiding van de foodformule La Place verloopt traag door de moeilijkheden waarin V&D verkeert. "Ik krijg sterk de indruk dat
La Place wordt geremd in zijn groei, zowel op de Nederlandse markt als in het buitenland, juist door de sores van V&D", zegt retailexpert Rupert Parker Brady in De Financiële Telegraaf.

Internationale expansie
De foodformule moet volgens hem meer vaart zetten achter zijn ontwikkeling. De internationale uitbreiding gaat te langzaam, terwijl op dat gebied juist veel kansen liggen. La Place opende in 2013 twee restaurants in Duitsland. Een derde vestiging zou in 2014 volgen in Montabaur. In dat jaar opende de foodformule wel twee vestigingen op de luchthaven van Bali en in het kantoor van "Google in New York.":http://www.lunchroom.nl/nieuws/hoofdkantoor-google-serveert-lunch-van-la-place-13653/
Nieuwe menukaart
Naast een snellere expansie moet het concept dringend vernieuwd worden, vult retailkenner Sabien Duetz aan. Zo is de menukaart volgens haar al te lang hetzelfde. "De formule lijkt over zijn top heen. Voor je het weet, gaat het V&D achterna." Voor V&D is het belangrijk om La Place te behouden, vindt ze. Food is niet alleen een verbindende factor voor consumenten, La Place is ook de reden waarom veel mensen naar de warenhuisketen gaan. "Wat sterk is, moet je aan je binden en vergroten."

Meer lezen over La Place? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: