Onrust in horeca door kerntop

24 maart 2014 |
Onrust in horeca door kerntop<

Het is zover. President Obama heeft zojuist voet op Nederlandse bodem gezet. Veel Haagse horecaondernemers zijn ontstemd: zij zien het aantal gasten tijdens de top teruglopen. De
horeca in Den Haag heeft op dit moment erg veel last van de 'kerntop', maar zal op lange termijn baat hebben bij de Nuclear Security Summit. Althans: als we de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Koninklijke Horeca Nederland moeten geloven.

Logistiek probleem
Afgesloten wegen, waardoor er minder gasten in de horeca komen en daardoor minder omzet genereren. Klinkt niet al te best. Toch zou een internationale congresganger ruim 2,5 keer zoveel uitgeven als een gemiddelde vakantieganger. De kerntop is geen 'normaal' congres en de winst zien we pas op de lange termijn. We moeten het dan vooral zoeken in het imago en de toegenomen internationale bekendheid van Den Haag en Scheveningen.

Onrust
De zalvende woorden van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Koninklijke Horeca Nederland nemen de onrust bij Scheveningse horecaondernemers echter niet weg: zij verwachten dat mensen hun zaken gaan mijden tijdens de top.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: