Onrust in horeca door kerntop

24 maart 2014 |
Onrust in horeca door kerntop<

Het is zover. President Obama heeft zojuist voet op Nederlandse bodem gezet. Veel Haagse horecaondernemers zijn ontstemd: zij zien het aantal gasten tijdens de top teruglopen. De
horeca in Den Haag heeft op dit moment erg veel last van de 'kerntop', maar zal op lange termijn baat hebben bij de Nuclear Security Summit. Althans: als we de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Koninklijke Horeca Nederland moeten geloven.

Logistiek probleem
Afgesloten wegen, waardoor er minder gasten in de horeca komen en daardoor minder omzet genereren. Klinkt niet al te best. Toch zou een internationale congresganger ruim 2,5 keer zoveel uitgeven als een gemiddelde vakantieganger. De kerntop is geen 'normaal' congres en de winst zien we pas op de lange termijn. We moeten het dan vooral zoeken in het imago en de toegenomen internationale bekendheid van Den Haag en Scheveningen.

Onrust
De zalvende woorden van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Koninklijke Horeca Nederland nemen de onrust bij Scheveningse horecaondernemers echter niet weg: zij verwachten dat mensen hun zaken gaan mijden tijdens de top.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: