Online marktplaats voor freelancers in de horeca: Temper

10 januari 2017 | Jorien Slager

Temper is de nieuwe online marktplaats voor freelancers in de horeca. Een on demand service waar zelfstandigen, zonder tussenkomst van een uitzendbureau, ingezet kunnen worden door hotels, bars, restaurants en clubs. Binnen een half jaar tijd hebben al meer dan 11.000 mensen in de randstad zich ingeschreven op het platform en zal binnenkort heel Nederland bekend zijn met Temper.

Gescreende freelancers

De door Temper gescreende freelancers zijn per direct beschikbaar en kiezen zelf waar, wanneer en voor wie ze willen werken. Opdrachtgevers kiezen vervolgens op basis van de vaardigheden en beoordelingen de persoon die het beste bij hun bedrijf en de opdracht past.

Na elke shift bouwen de 'Tempers' door middel van een beoordeling verder aan hun reputatie, om zo voor meer shifts in aanmerking te komen. Bedrijven kunnen een eigen pool maken van freelancers die eerder bij hen hebben gewerkt. Zo hebben ze vaker vaste gezichten. Opdrachtgevers zijn niet gebonden aan arbeidscontracten of vaste kosten.

Flex is het nieuwe vast

Paul Eggink, mede-oprichter van Temper: 'Steeds meer mensen verkiezen vrijheid boven een vaste aanstelling en gaan aan de slag als freelancer. Ook in de horeca is er een grote verandering gaande. Vaak willen mensen niet meer via een uitzendbureau werken voor het minimumloon. En in een seizoengevoelige branche als de horeca, willen horecazaken flexibel, maar wel ervaren personeel. Doordat opdrachtgevers zelf kunnen kiezen welke Tempers het beste bij hun bedrijf passen, is het bij elke shift vooraf duidelijk wie er komt werken, en voor welk tarief.'

Hotelnacht

Inmiddels wordt Temper al gebruikt bij verschillende horecazaken, zoals het Conservatorium Hotel, W Hotel, Krasnapolsky Hotel, Kurhaus, Supperclub Amsterdam, Loetje en Van der Valk. Van luxehotels tot restaurantketens en horeca-events als Hotelnacht. De database van freelancers is in korte tijd gegroeid tot meer dan 11.000 mensen in de randstad en breidt dagelijks uit.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: