Ondernemer schrijft over vergunningen

21 februari 2013
Ondernemer schrijft over vergunningen

Een vergunning aanvragen kan vaak een langdurig en frustrerend proces. Horecaondernemer Daan Hoogeveen van restaurant IL Mediterraneo in Etten-Leur schreef een humoristisch boek over het onderwerp.

*Vertraging*
Hoogeveen liep in het verleden regelmatig tegen wettelijke regels aan die het verkrijgen van een vergunning lastig maakten. Zijn aanvraag voor een drankvergunning werd geweigerd, omdat zijn restaurant IL Mediterraneo 4 vierkante meter aan oppervlakte te kort kwam. De ondernemer besloot tot een verbouwing over te gaan om aan de eisen van de licentie te voldoen. De reconstructie liep echter vertraging op door privéomstandigheden, met als gevolg dat de aanvraag van een verbouwvergunning langer duurde dan werd gepland.

*Financiering*
In het boek 'Komt een ondernemer bij de ambtenaar!!' schrijft de ondernemer over alle problemen die hij meemaakte tijdens het aanvraagproces van deze vergunningen. Volgens Hoogeveen ondervinden veel mensen in de maatschappij hier hinder aan. Met de verkoop van het boek hoopt hij een gedeelte van de financiering voor de verbouwing te verzamelen. Het is de bedoeling dat het restaurant in juni weer open kan.

~Marijn Brok~

Overig nieuws