Ondernemer schrijft over vergunningen

21 februari 2013 |
Ondernemer schrijft over vergunningen<

Een vergunning aanvragen kan vaak een langdurig en frustrerend proces. Horecaondernemer Daan Hoogeveen van restaurant IL Mediterraneo in Etten-Leur schreef een humoristisch boek over het onderwerp.

Vertraging
Hoogeveen liep in het verleden regelmatig tegen wettelijke regels aan die het verkrijgen van een vergunning lastig maakten. Zijn aanvraag voor een drankvergunning werd geweigerd, omdat zijn restaurant IL Mediterraneo 4 vierkante meter aan oppervlakte te kort kwam. De ondernemer besloot tot een verbouwing over te gaan om aan de eisen van de licentie te voldoen. De reconstructie liep echter vertraging op door privéomstandigheden, met als gevolg dat de aanvraag van een verbouwvergunning langer duurde dan werd gepland.

Financiering
In het boek 'Komt een ondernemer bij de ambtenaar!!' schrijft de ondernemer over alle problemen die hij meemaakte tijdens het aanvraagproces van deze vergunningen. Volgens Hoogeveen ondervinden veel mensen in de maatschappij hier hinder aan. Met de verkoop van het boek hoopt hij een gedeelte van de financiering voor de verbouwing te verzamelen. Het is de bedoeling dat het restaurant in juni weer open kan.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: