Officieel: terrassen niet open op 21 april

13 april 2021 | David Bakker

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen de terrassen open vanf 28 april.

Demissionair premier Mark Rutte noemt het uitlekken van de plannen om de terrassen weer te openen 'ongelukkig'. Vorige week leek het kabinet het plan te hebben om de terrassen per 21 april te openen. Na overleg met het OMT, komt het kabinet op dit plan terug. Ook de avondklok blijft voorlopig van kracht. Aanstaande dinsdag 20 april gaat het kabinet opnieuw kijken naar de mogelijkheid tot versoepelen van de huidige maatregelen, mochten de besmettingcijfers het toelaten. "Als het niet kan, dan doen we het niet, we bekijken de cijfers per week", aldus Rutte.

De afgelopen dagen riepen de burgemeesters van de vier grote steden de landelijke politiek al op om de terrassen weer te openen, om de druk in de parken terug te dringen. KHN reageerde afgelopen zondag in een persbericht op het aanstaande besluit van het kabinet om niet over te gaan op het openen van de terrassen: "Uitermate teleurstellend en opnieuw een keiharde klap in het gezicht van horecaondernemers", aldus KHN. "De horeca kan onderdeel zijn van de oplossing: KHN geeft al maanden aan dat er meer mogelijk is, dat de terrassen veilig open kunnen – recent onderzoek toont dit ook aan - en dat er ook mogelijkheden zijn om met de KHN-horecaroutekaart de horeca veilig en verantwoord stapsgewijs te openen." 

Ook werknemersorganisatie FNV Horeca reageerde op het besluit. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overige gevolgen die de maatregelen met zich meebrengen. Schep geen valse verwachtingen en wees duidelijk in je communicatie als kabinet. Weet je het niet zeker, zeg het dan ook niet. Horecamedewerkers worden iedere keer blij gemaakt met een dooie mus." 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: