Nieuwe sectornaam bij KHN: sector Vrije Tijd

14 februari 2011 |
Nieuwe sectornaam bij KHN: sector Vrije Tijd

Onlangs heeft sectorvoorzitter Ruud Vismans van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de nieuwe naam van zijn sector bekend gemaakt: de sector 'Vrije Tijd'. De oude naam 'Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur' communiceerde lastig en had beperkingen voor uitbreiding van de sector.

Doel
De sector staat open voor nieuwe concepten waarbij horeca en vrije tijd samensmelten. De sector heeft als doel om de horeca in de vrijetijdssector te verbeteren en meer onderzoek te doen naar de ontwikkelingen in deze markt.

Continu VrijeTijdsOnderzoek
De sector Vrije Tijd wil haar ondersteuning en beleid aanpassen op de behoefte van de markt. Daarom start de sector een samenwerking met NBTC-NIPO Research om de gegevens van het het Continu VrijeTijdsonderzoek ( (CVTO) voor KHN en haar leden te ontsluiten. Via dit onderzoek zijn per kwartaal analyses beschikbaar van de vrijetijdsector, waarin onder andere benchmarks, uitgaansgedrag en marktomvang worden gemeten.

Nog beter samenwerken
Afgelopen jaar is het vijfjarig jubileum gevierd van de samenwerking tussen KHN en de Club van Elf. Deze samenwerking is van groot belang voor de vrijetijdsindustrie, omdat gezamenlijke belangen bij de politiek op de kaart worden gezet. Ook de samenwerking met de Dutch Spa & Wellness Association, de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) en Strand Nederland laten zien dat de nieuwe naam van de sector Vrije Tijd een juiste keuze is door de brede groep ondernemers in deze sector te vertegenwoordigen.

Samenwerking belangrijk
De sector hecht ook veel waarde aan de brede samenwerking in Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd. Zo wordt er gezamenlijk gewerkt aan een sectorvisie en zorgen we dat toerisme & recreatie bij provincies (via het IPO) en gemeenten (via VNG) nadrukkelijker op de agenda komen.

Nieuw bestuur
In het nieuw gekozen sectorbestuur is gekozen voor een vertegenwoordiging uit de diverse domeinen, waarvan de sector de belangen vertegenwoordigd.
• Ruud Vismans is de sectorvoorzitter en vertegenwoordigt de ondernemers, die werkzaam zijn in de domeinen sport en/of strand;
• Mariëtte Radstake vertegenwoordigt domein cultuur;
• Robin de Lange vertegenwoordigt domein dagattracties;
• Marc Sanders vertegenwoordigt domein wellness;
• Rini Boertjes vertegenwoordigt domein verblijfsrecreatie.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: