Nieuwe restaurantmanager voor Restaurant de Tropen

5 december 2016 | Jorien Slager

Nienke Engberts (34) is per 1 december aangesteld als restaurantmanager voor restaurant De Tropen, de aan het Oosterpark gelegen horecagelegenheid van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). 

Tijdens haar studie Italiaanse letterkunde werkte Nienke al in de horeca branche en na haar studie heeft ze de horeca niet losgelaten. Zo werkte zij als restaurantmanager bij Volkshotel en als Finance en HR medewerker en later als restaurantmanager bij restaurant Fifteen in Amsterdam.  

Tijdens de spits uren in het restaurant draait Nienke graag zelf mee, wat voor haar qua conditie geen probleem is. In haar vrije tijd is Nienke te vinden op de Amstel waar ze vaak en graag roeit. Vroeger zelfs op nationaal niveau. 

Het internationale karakter in combinatie met ‘het tropische’ spreekt haar bijzonder aan bij restaurant de Tropen. “Onze fusion gerechten brengen ‘instant satisfaction’ en ik vind het heerlijk om te zien dat mensen genieten van het eten en dus ook van hun middag of borrelavondje uit” vertelt Nienke enthousiast. Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur voor ontbijt, lunch en borrel. Voor meer info zie: www.amsterdamdetropen.nl 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: