Nieuwe methode tegen voedselverspilling

4 november 2011 |
Nieuwe methode tegen voedselverspilling<

Agrarisch kenniscentrum Agro & Co Brabant heeft een methode ontwikkeld waarmee bedrijven uit kunnen rekenen waar er binnen hun organisatie onnodig voedsel wordt weggegooid. De methode heet Verspilling in Beeld en
is als boek met een cd erbij te verkrijgen.

Stappenplan
In het boek staat beschreven waar in de hele agrofoodketen voedsel verspild wordt. Ook kunnen bedrijfeigenaren aan de hand van een stappenplan uitzoeken waar in hun eigen onderneming teveel eten wordt weggegooid.

Kleine en middelgrote bedrijven
Volgens Ed Hendriks van Agro en Co is het vooral voor kleine en middelgrote bedrijven nodig dat deze methode er kwam. "De in het bedrijfsleven bekende modellen zijn zo grootschalig dat het voor een doorsnee voedselverwerker ondoenlijk is zich aan de richtlijnen te houden."

Beter Eten 2011
Nederlands vertegenwoordiger bij de Wereldvoedselorganisatie Gerda Verburg, neemt deze week het eerste exemplaar van Verspilling in Beeld in ontvangst. Zij krijgt de handleiding overhandigd tijdens het Beter Eten 2011 Congres. Voedselverspilling is een van de hoofdthema's van het congres, dat wordt afgesloten met een No Waste Diner, een driegangenmaaltijd bereid met producten die normaal gesproken zouden zijn weggegooid.

Deelnemers krijgen tijdens het Beter Eten Congres 2011 het rapport Verspilling in Beeld uitgereikt. Het rapport is ook op te vragen via "info@agro-brabant.nl"
Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: