Nieuwe chef voor de Wageningse Berg

6 mei 2014 |
Nieuwe chef voor de Wageningse Berg

Dietmar Baars, gelouterd in sterrenzaken als Ron Blaauw en De Kromme Dissel, staat te boek als een bijzonder gepassioneerde chef-kok. Inmiddels staat hij aan het roer bij Restaurant Belmonte
van Hotel de Wageningsche Berg. Een mooie positie voor een getalenteerde chef.

Mooi cv
Dietmar heeft een indrukwekkend cv opgebouwd. In 2005 is hij begonnen als leerling kok bij Restaurant de Kromme Dissel, is daarna overgestapt naar het restaurant van Ron Blaauw als chef de partie en heeft zich daar opgewerkt tot sous-chef. Dietmar is in 2010 terug gegaan naar Restaurant de Kromme Dissel als sous-chef. De overstap naar chef-kok voor Restaurant Belmonte was dan ook een logische.

Inspiratie
Samen met zijn witte brigade van Restaurant Belmonte ziet hij de ontwikkeling van verrassende, eigentijdse en verfijnde gerechten als grootste uitdaging. De internationale keuken en de seizoenen vormen daarbij hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Dagvers
In de keuken van Restaurant Belmonte wordt uitsluitend met dagverse ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit gewerkt. Dietmar Baars en zijn medewerkers maken graag gebruik van biologische producten, die ze bij voorkeur van lokale leveranciers betrekken. Hun ultieme doelstelling is iedere gast een avond vol pure smaakbeleving te bieden. Vanzelfsprekend houden ze daarbij ook rekening met vegetarische wensen of speciale diëten. Maître Elsko Sjabbens zorgt er desgewenst voor dat ieder gerecht vergezeld gaat van het perfect bijpassende glas wijn.

Interieur
De inrichting van Belmonte kan niet anders omschreven worden als eigentijds, warm en stijlvol. Het prijsbeleid is er net zo vriendelijk als de bijzonder gastvrije medewerkers: u geniet er al van een driegangenmenu met de mooiste seizoensgerechten voor de prijs van € 32,50.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: