Nieuwe chef voor de Wageningse Berg

6 mei 2014
Nieuwe chef voor de Wageningse Berg

Dietmar Baars, gelouterd in sterrenzaken als Ron Blaauw en De Kromme Dissel, staat te boek als een bijzonder gepassioneerde chef-kok. Inmiddels staat hij aan het roer bij Restaurant Belmonte
van Hotel de Wageningsche Berg. Een mooie positie voor een getalenteerde chef.

*Mooi cv*
Dietmar heeft een indrukwekkend cv opgebouwd. In 2005 is hij begonnen als leerling kok bij Restaurant de Kromme Dissel, is daarna overgestapt naar het restaurant van Ron Blaauw als chef de partie en heeft zich daar opgewerkt tot sous-chef. Dietmar is in 2010 terug gegaan naar Restaurant de Kromme Dissel als sous-chef. De overstap naar chef-kok voor Restaurant Belmonte was dan ook een logische.

*Inspiratie*
Samen met zijn witte brigade van Restaurant Belmonte ziet hij de ontwikkeling van verrassende, eigentijdse en verfijnde gerechten als grootste uitdaging. De internationale keuken en de seizoenen vormen daarbij hun belangrijkste inspiratiebronnen.

*Dagvers*
In de keuken van Restaurant Belmonte wordt uitsluitend met dagverse ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit gewerkt. Dietmar Baars en zijn medewerkers maken graag gebruik van biologische producten, die ze bij voorkeur van lokale leveranciers betrekken. Hun ultieme doelstelling is iedere gast een avond vol pure smaakbeleving te bieden. Vanzelfsprekend houden ze daarbij ook rekening met vegetarische wensen of speciale diëten. Maître Elsko Sjabbens zorgt er desgewenst voor dat ieder gerecht vergezeld gaat van het perfect bijpassende glas wijn.

*Interieur*
De inrichting van Belmonte kan niet anders omschreven worden als eigentijds, warm en stijlvol. Het prijsbeleid is er net zo vriendelijk als de bijzonder gastvrije medewerkers: u geniet er al van een driegangenmenu met de mooiste seizoensgerechten voor de prijs van € 32,50.

Overig nieuws