Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam

27 november 2019 | Thijs Jacobs

Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam, waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is hij een echte aanwinst voor het team.

Het unieke concept van Carstens, waarin Nederlandse producten centraal staan, was voor Bierenbroodspot leidend voor zijn keuze: “De gast is zich niet altijd bewust van de mooie producten die Nederland te bieden heeft”. Als Executive Chef gaat Bierenbroodspot nauw samenwerken met Maik Kuijpers, die als Concept Chef betrokken is bij de samenstelling van menukaart, team en exploitatie van het in februari geopende Carstens Amsterdam met een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg.

Over Sander Bierenbroodspot

Kijkend naar de eerdere studierichting van Bierenbroodspot was het niet vanzelfsprekend dat hij zou uitgroeien tot Executive Chef. Maar de voormalig student bouwkunde had toch meer aandacht voor zijn bijbaan in de keuken. Zijn talent en toewijding bracht hem in 2008 de titel Jong Talent en daar begint de culinaire carrière van Bierenbroodspot pas echt werkzaam in de keukens van onder andere La Rive, Ciel Bleu**, het Portugese Villa Joya**, Envy (Bib Gourmand), Bluespoon en De vrienden van Jacob. In zijn nieuwe functie is Sander Bierenbroodspot, naast het vaste team waaronder Head Chef Rick van der Meij, verantwoordelijk voor de gehele keukenorganisatie van Park Plaza Victoria Amsterdam.

Hoewel Bierenbroodspot kan bogen op een berg ervaring in bekende (Amsterdamse) keukens, blijft de nieuwe Executive Chef bescheiden: “Mijn motto in de keuken is dat je van iedereen iets kunt leren, elke dag weer. Het zijn voor mij dan ook de mensen met wie ik dagelijks de operatie run, die het vak zo mooi maken. De open en eerlijke communicatie in de keuken zorgt voor een hechte band binnen een team en dat is precies wat nodig is om dagelijks op hoog niveau te presteren. Zowel voor evenementen als in Carstens blijft de focus op lokale ingrediënten van topkwaliteit, educatie en informatie van gasten van jong tot oud en lidmaatschap van Dutch Cuisine."

Over Carstens Amsterdam

Met plaats voor 85 couverts is het succesvolle Carstens zeven dagen per week dé ideale eetgelegenheid voor zowel klein als groot gezelschap tijdens lunch en diner. Reserveringen kunnen worden gemaakt via www.carstensbrasserie.nl. De toegankelijke, sfeervolle stadse brasserie is een plek bedoeld voor eenieder die houdt van Nederlandse herkenbare gerechten. Niets te ver gezocht, gewoon lekker. Carstens brengt de boerderij terug naar de stad. Een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen. Een plek waar je in de stad voor even terug gaat naar het land en je weer herinnert hoe dat smaakt. Naast de producten van Nederlandse bodem hebben ook de wijnen een connectie met Nederland. Dit kan variëren van wijnen van eigen bodem tot Nederlandse wijnmakers die zijn geëmigreerd naar het buitenland.

De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in één van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: