Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam

27 november 2019 | Thijs Jacobs

Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam, waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is hij een echte aanwinst voor het team.

Het unieke concept van Carstens, waarin Nederlandse producten centraal staan, was voor Bierenbroodspot leidend voor zijn keuze: “De gast is zich niet altijd bewust van de mooie producten die Nederland te bieden heeft”. Als Executive Chef gaat Bierenbroodspot nauw samenwerken met Maik Kuijpers, die als Concept Chef betrokken is bij de samenstelling van menukaart, team en exploitatie van het in februari geopende Carstens Amsterdam met een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg.

Over Sander Bierenbroodspot

Kijkend naar de eerdere studierichting van Bierenbroodspot was het niet vanzelfsprekend dat hij zou uitgroeien tot Executive Chef. Maar de voormalig student bouwkunde had toch meer aandacht voor zijn bijbaan in de keuken. Zijn talent en toewijding bracht hem in 2008 de titel Jong Talent en daar begint de culinaire carrière van Bierenbroodspot pas echt werkzaam in de keukens van onder andere La Rive, Ciel Bleu**, het Portugese Villa Joya**, Envy (Bib Gourmand), Bluespoon en De vrienden van Jacob. In zijn nieuwe functie is Sander Bierenbroodspot, naast het vaste team waaronder Head Chef Rick van der Meij, verantwoordelijk voor de gehele keukenorganisatie van Park Plaza Victoria Amsterdam.

Hoewel Bierenbroodspot kan bogen op een berg ervaring in bekende (Amsterdamse) keukens, blijft de nieuwe Executive Chef bescheiden: “Mijn motto in de keuken is dat je van iedereen iets kunt leren, elke dag weer. Het zijn voor mij dan ook de mensen met wie ik dagelijks de operatie run, die het vak zo mooi maken. De open en eerlijke communicatie in de keuken zorgt voor een hechte band binnen een team en dat is precies wat nodig is om dagelijks op hoog niveau te presteren. Zowel voor evenementen als in Carstens blijft de focus op lokale ingrediënten van topkwaliteit, educatie en informatie van gasten van jong tot oud en lidmaatschap van Dutch Cuisine."

Over Carstens Amsterdam

Met plaats voor 85 couverts is het succesvolle Carstens zeven dagen per week dé ideale eetgelegenheid voor zowel klein als groot gezelschap tijdens lunch en diner. Reserveringen kunnen worden gemaakt via www.carstensbrasserie.nl. De toegankelijke, sfeervolle stadse brasserie is een plek bedoeld voor eenieder die houdt van Nederlandse herkenbare gerechten. Niets te ver gezocht, gewoon lekker. Carstens brengt de boerderij terug naar de stad. Een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen. Een plek waar je in de stad voor even terug gaat naar het land en je weer herinnert hoe dat smaakt. Naast de producten van Nederlandse bodem hebben ook de wijnen een connectie met Nederland. Dit kan variëren van wijnen van eigen bodem tot Nederlandse wijnmakers die zijn geëmigreerd naar het buitenland.

De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in één van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: