Nieuw restaurant ROAST bij A'dam RAI

13 september 2013 |
Nieuw restaurant ROAST bij A'dam RAI<

Michiel en Saskia Deenik van restaurant Visaandeschelde gaan een nieuw restaurant openen in het RAI Amtrium in Amsterdam, genaamd ROAST. Deenik: “Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand
van mijn huidige restaurant een nieuw concept neer te zetten. Met Visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met ROAST wil ik mijn culinaire ambitie op het gebied van vlees de ruimte geven.” Het restaurant opent haar deuren in mei 2015.

ROAST
De eetgelegenheid, bestaande uit ROAST Bar en ROAST Room, krijgt een open karakter waar gasten zien wat er voor ze bereid wordt. De bar wordt een brasserie met de sfeer van een ambachtelijke slagerij vol vlees en andere verse producten. Op de eerste verdieping komt ROAST Room, een restaurant voor (zaken)lunch en diner. Voor kruiden en groenten maakt het restaurant gebruik van de grote kas voor stadslandbouw die in het RAI Amtrium wordt gebouwd.

Amtrium
Het Amtrium is het nieuw te bouwen kantoor/congresgebouw met een kas voor stadslandbouw aan het Scheldeplein. Onder de naam ROAST Amsterdam wordt het restaurant gerealiseerd in het laagbouwgedeelte van het RAI Amtrium. Naast het Amtrium op de kantooretages, wordt aan de zuidzijde over de gehele hoogte een verticale kas gebouwd. Hierin zullen onder andere de groenten en kruiden voor het restaurant worden verbouwd.

De Restaurantkrant had al eerder een interview met Michiel Deenik. Lees dit interview hier
Op de foto: Hans Bakker, algemeen directeur van Amsterdam RAI, Michiel Deenik van Visaandeschelde en ROAST Amsterdam en Martin van Nierop, operationeel directeur van Amsterdam RAI.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: