Nieuw restaurant ROAST bij A'dam RAI

13 september 2013 |
Nieuw restaurant ROAST bij A'dam RAI<

Michiel en Saskia Deenik van restaurant Visaandeschelde gaan een nieuw restaurant openen in het RAI Amtrium in Amsterdam, genaamd ROAST. Deenik: “Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand
van mijn huidige restaurant een nieuw concept neer te zetten. Met Visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met ROAST wil ik mijn culinaire ambitie op het gebied van vlees de ruimte geven.” Het restaurant opent haar deuren in mei 2015.

ROAST
De eetgelegenheid, bestaande uit ROAST Bar en ROAST Room, krijgt een open karakter waar gasten zien wat er voor ze bereid wordt. De bar wordt een brasserie met de sfeer van een ambachtelijke slagerij vol vlees en andere verse producten. Op de eerste verdieping komt ROAST Room, een restaurant voor (zaken)lunch en diner. Voor kruiden en groenten maakt het restaurant gebruik van de grote kas voor stadslandbouw die in het RAI Amtrium wordt gebouwd.

Amtrium
Het Amtrium is het nieuw te bouwen kantoor/congresgebouw met een kas voor stadslandbouw aan het Scheldeplein. Onder de naam ROAST Amsterdam wordt het restaurant gerealiseerd in het laagbouwgedeelte van het RAI Amtrium. Naast het Amtrium op de kantooretages, wordt aan de zuidzijde over de gehele hoogte een verticale kas gebouwd. Hierin zullen onder andere de groenten en kruiden voor het restaurant worden verbouwd.

De Restaurantkrant had al eerder een interview met Michiel Deenik. Lees dit interview hier
Op de foto: Hans Bakker, algemeen directeur van Amsterdam RAI, Michiel Deenik van Visaandeschelde en ROAST Amsterdam en Martin van Nierop, operationeel directeur van Amsterdam RAI.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: