Nieuw restaurant ROAST bij A'dam RAI

13 september 2013 |
Nieuw restaurant ROAST bij A'dam RAI<

Michiel en Saskia Deenik van restaurant Visaandeschelde gaan een nieuw restaurant openen in het RAI Amtrium in Amsterdam, genaamd ROAST. Deenik: “Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand
van mijn huidige restaurant een nieuw concept neer te zetten. Met Visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met ROAST wil ik mijn culinaire ambitie op het gebied van vlees de ruimte geven.” Het restaurant opent haar deuren in mei 2015.

ROAST
De eetgelegenheid, bestaande uit ROAST Bar en ROAST Room, krijgt een open karakter waar gasten zien wat er voor ze bereid wordt. De bar wordt een brasserie met de sfeer van een ambachtelijke slagerij vol vlees en andere verse producten. Op de eerste verdieping komt ROAST Room, een restaurant voor (zaken)lunch en diner. Voor kruiden en groenten maakt het restaurant gebruik van de grote kas voor stadslandbouw die in het RAI Amtrium wordt gebouwd.

Amtrium
Het Amtrium is het nieuw te bouwen kantoor/congresgebouw met een kas voor stadslandbouw aan het Scheldeplein. Onder de naam ROAST Amsterdam wordt het restaurant gerealiseerd in het laagbouwgedeelte van het RAI Amtrium. Naast het Amtrium op de kantooretages, wordt aan de zuidzijde over de gehele hoogte een verticale kas gebouwd. Hierin zullen onder andere de groenten en kruiden voor het restaurant worden verbouwd.

De Restaurantkrant had al eerder een interview met Michiel Deenik. Lees dit interview hier
Op de foto: Hans Bakker, algemeen directeur van Amsterdam RAI, Michiel Deenik van Visaandeschelde en ROAST Amsterdam en Martin van Nierop, operationeel directeur van Amsterdam RAI.

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: