Nieuw restaurant ROAST bij A'dam RAI

13 september 2013
Nieuw restaurant ROAST bij A'dam RAI

Michiel en Saskia Deenik van restaurant Visaandeschelde gaan een nieuw restaurant openen in het RAI Amtrium in Amsterdam, genaamd ROAST. Deenik: “Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand
van mijn huidige restaurant een nieuw concept neer te zetten. Met Visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met ROAST wil ik mijn culinaire ambitie op het gebied van vlees de ruimte geven.” Het restaurant opent haar deuren in mei 2015.

*ROAST*
De eetgelegenheid, bestaande uit ROAST Bar en ROAST Room, krijgt een open karakter waar gasten zien wat er voor ze bereid wordt. De bar wordt een brasserie met de sfeer van een ambachtelijke slagerij vol vlees en andere verse producten. Op de eerste verdieping komt ROAST Room, een restaurant voor (zaken)lunch en diner. Voor kruiden en groenten maakt het restaurant gebruik van de grote kas voor stadslandbouw die in het RAI Amtrium wordt gebouwd.

*Amtrium*
Het Amtrium is het nieuw te bouwen kantoor/congresgebouw met een kas voor stadslandbouw aan het Scheldeplein. Onder de naam ROAST Amsterdam wordt het restaurant gerealiseerd in het laagbouwgedeelte van het RAI Amtrium. Naast het Amtrium op de kantooretages, wordt aan de zuidzijde over de gehele hoogte een verticale kas gebouwd. Hierin zullen onder andere de groenten en kruiden voor het restaurant worden verbouwd.

De Restaurantkrant had al eerder een interview met Michiel Deenik. Lees dit interview "hier":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/interview-michiel-deenik-18121/.

*Op de foto:* Hans Bakker, algemeen directeur van Amsterdam RAI, Michiel Deenik van Visaandeschelde en ROAST Amsterdam en Martin van Nierop, operationeel directeur van Amsterdam RAI.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws