Nieuw in Delft: Roast Chicken Bar

15 november 2016 | Jorien Slager

Na het succes in Haarlem opent ROAST Chicken Bar en het bijbehorende concept The Egg Store in prinsenstad Delft. Iedereen in Delft en omgeving kan vanaf half november komen genieten van heerlijke kip en eiergerechten. 

Aan de Voldersgracht 12, een straat die zich ontwikkeld heeft en waar mooie speciaalzaken, gezellige koffietenten en winkels te vinden zijn, zijn heerlijk malse kippetjes en diverse eiergerechten binnenkort niet meer weg te denken. In het pand dat bekend stond als bioscoop ligt een strakke betonnen vloer en zijn de prachtige rauwe elementen van de bouwstijl behouden. Het interieur is een combinatie van industrieel en trendy met stijlvolle houten vintage tafels en stoelen. 

ROAST Chicken Bar staat voor toegankelijk, kwaliteit en service. Eigenaren Bas Lammersen en Michael Kras kunnen niet wachten tot de deuren in Delft open gaan. 'De Voldersgracht is een perfecte locatie voor onze tweede zaak. We zijn trots op wat we tot nu toe hebben neergezet met ROAST Chicken Bar en The Egg Store en willen dat iedereen bij ons komt eten. Van ontbijt, lunch met verschillende eiergerechten, onze heerlijke kip met de geheime marinade tot gezellig borrelen, alles kan hier en iedereen is welkom van vroeg tot laat. We hebben alweer plannen voor een derde locatie, maar nu eerst Delft. Simpel maar verdomd goed, dat is waar we voor staan.'

THE EGG STORE
The Egg Store is een nieuw concept dat sinds februari bestaat en warm is ontvangen. Zowel de media als de gasten hebben gesmuld in The Egg Store Haarlem. Kortom een echte aanwinst voor Delft. Voor iedereen die graag buiten de deur ontbijt, op zoek is naar een relaxte werkplek of zin heeft in een heerlijke brunch of healthy lunch waar eieren de hoofdrol spelen is The Egg Store een bezoek waard. The Egg Store is een all day breakfast concept waar eggs any style worden geserveerd, zeven dagen per week. Het idee is afkomstig van het late opstaan op zondag, wanneer je zin hebt in een eitje maar dat nergens meer te krijgen is. Bij The Egg Store maakt het niet uit op welk tijdstip van de dag je een eitje eet. 

HET MENU THE EGG STORE
De menukaart bestaat uit verschillende eiergerechten zoals de Roast Slicer, een zacht broodje belegd met pulled chicken, koolsla, huisgemaakte cocktailsaus en een perfect spiegelei on top. Voor The Egg Store zijn eieren rock ’n roll in de keuken en dit is terug te zien in de diversiteit aan gerechten. Voor de gerechten worden uitsluitend Nederlandse vrije uitloop eieren gebruikt.

Net als voor het interieur, haalt The Egg Store haar inspiratie voor de gerechten uit New York, Londen en Berlijn. Bij The Egg Store is het niet alleen genieten van allerlei soorten eiergerechten, er zijn ook verse sappen, homemade limonade en Bloody Mary's om de eggsperience compleet te maken.

ROAST CHICKEN BAR
Bij ROAST Chicken Bar draait alles om kip. Kip in de simpelste maar meest smaakvolle zin van het woord. Het geheime recept van de marinade vormt de basis voor de bereiding van de kip. De kipgerechten bij ROAST Chicken Bar in combinatie met een goed geselecteerde bierkaart, wijnen en homemade limonade maken de beleving compleet. No forks needed, ROAST Chicken Bar is kip eten zoals het hoort.

HET MENU ROAST Chicken Bar
Bij ROAST Chicken Bar staat er een hele- of een halve kip op het menu. De kippen zijn vrije uitloop kippen en afkomstig van de Veluwe. De Barneveldse hoender, de lekkerste kip van ons land, voorzien van Beter-Leven keurmerk, staan bekend om hun sappige, malse en smaakvolle vlees. De kip wordt op de houtskoolgrill gebraden en dit is goed te proeven. Daarnaast zijn er verschillende bijgerechten zoals friet met huisgemaakte mayonaise, een maïskolf of een healthy green salad. ROAST Chicken Bar heeft ook een Take Away service. 

BAR
ROAST Chicken Bar heeft een uitgebreide drankenkaart met een grote selectie van lokale bieren en wijnen. Ook is er homemade limonade en zijn er veel verschillende soorten gins. Van borrel tot etentje alles kan. De hoge tafels hebben vanuit elke hoek uitzicht op de grill en de open keuken. Kortom van lekker eten aan tafel tot naborrelen aan hoge tafels, voor elke mood een geschikte plek.

SUNDAY ROAST
Elke zondag is er een Sunday Roast met vanaf 17.00 uur live muziek.

INTERIEUR
Diverse elementen en vooral de muren zijn bewust in de oude staat gehouden om de underground look en feel te benadrukken. Inspiratie voor het interieur komt uit New York: stoer, industrieel, groots maar sfeervol. De materialen die zijn gebruikt bij het inrichten van het restaurant stralen dit uit. De combinatie van hout, steen, leer en grote groene planten vormen samen één geheel en maken de beleving compleet. Het pand aan de Voldersgracht heeft een rijke Delftse geschiedenis. Zo is de bar Delfts Blauw en komen de details van de oude bioscoop ook terug in het interieur, zoals de bioscooplampen. Het verwarmde terras aan het water gaat helemaal op in de sfeer van de gracht, mooi voor een borrel. Het is een stoere tent waar aan meer is gedacht dan alleen aan goed eten!
 
ROAST Chicken Bar is 7 dagen per week open van 12:00 tot 23:00 uur voor lunch en diner. The Egg Store is 7 dagen per week geopend van 08:30 uur tot 17:00 voor ontbijt en lunch.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: