Nieuw horeca- en uitgaansconcept opent in Den Haag

14 juni 2017 | Thijs Jacobs

Begin juli 2017 opent Bleyenberg haar deuren. Een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de Grote Markt in Den Haag. Een Haagse, local hotspot, van on-Haags hoog niveau. Naast een restaurant, een coffee bar en cocktail bar vind je hier ook meeting spaces, technoclub Het Magazijn en de eerste echte rooftopbar in Den Haag.

Bleyenberg is een unieke plek met 5 verdiepingen, waar je van vroeg tot laat terecht kunt. Op de begane grond bestel je ’s ochtends je ontbijt en haal je de perfecte koffie. Je gooit je laptop open, of, voor een serieuzere meeting, boek je een meeting space. ’s Middags ga je uitgebreid brunchen en haal je een cocktail-with-a-view op het dakterras. ’s Avonds schuif je aan voor een geweldig diner en een drankje aan de bar. Je sluit de avond af in Het Magazijn, waar de technoliefhebber tot in de vroege uurtjes uit zijn of haar plaat kan gaan. 

Wie is Bleyenberg?

C.A.J. Bleyenberg is de befaamde oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang BV. In de jaren ’80 en ’90 stond hij stevig aan het roer, 15 jaar lang. John Bleyenberg is de man die van de Kwantum een begrip maakte. De allemansheld. De man die dag in dag uit heel Den Haag voorzag van behang. Bleyenberg is een hommage aan hem, aan de geschiedenis van het gebouw – en aan Den Haag. Een saluut naar het verleden, met een blik op de toekomst. 

De jaren ’80 en ’90 waren roerige tijden. Rellen, inbraken, het het ging er heftig aan toe op de Grote Markt. John Bleyenberg, Bley voor intimi, heeft het zo lang vol- gehouden door zijn geweldige levensinstelling: Niet lullen maar poetsen. 

Bley nam zelf het heft in handen. Als er wat aan de hand was in de zaak wachtte hij niet op de politie. Die kwam toch niet. Nee, hij smeet eigenhandig het gajes door de voorruit. 

Bley was de baas van zijn eigen universum. Handen uit de mouwen. Je moet zelf wat van je leven maken. Niemand anders doet het voor je. Bley had de “Just do it”-mentaliteit avant la lettre. Haags. Eerlijk. Tikje rebels. En recht voâh ze raap. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: