Nieuw horeca- en uitgaansconcept opent in Den Haag

14 juni 2017 | Thijs Jacobs

Begin juli 2017 opent Bleyenberg haar deuren. Een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de Grote Markt in Den Haag. Een Haagse, local hotspot, van on-Haags hoog niveau. Naast een restaurant, een coffee bar en cocktail bar vind je hier ook meeting spaces, technoclub Het Magazijn en de eerste echte rooftopbar in Den Haag.

Bleyenberg is een unieke plek met 5 verdiepingen, waar je van vroeg tot laat terecht kunt. Op de begane grond bestel je ’s ochtends je ontbijt en haal je de perfecte koffie. Je gooit je laptop open, of, voor een serieuzere meeting, boek je een meeting space. ’s Middags ga je uitgebreid brunchen en haal je een cocktail-with-a-view op het dakterras. ’s Avonds schuif je aan voor een geweldig diner en een drankje aan de bar. Je sluit de avond af in Het Magazijn, waar de technoliefhebber tot in de vroege uurtjes uit zijn of haar plaat kan gaan. 

Wie is Bleyenberg?

C.A.J. Bleyenberg is de befaamde oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang BV. In de jaren ’80 en ’90 stond hij stevig aan het roer, 15 jaar lang. John Bleyenberg is de man die van de Kwantum een begrip maakte. De allemansheld. De man die dag in dag uit heel Den Haag voorzag van behang. Bleyenberg is een hommage aan hem, aan de geschiedenis van het gebouw – en aan Den Haag. Een saluut naar het verleden, met een blik op de toekomst. 

De jaren ’80 en ’90 waren roerige tijden. Rellen, inbraken, het het ging er heftig aan toe op de Grote Markt. John Bleyenberg, Bley voor intimi, heeft het zo lang vol- gehouden door zijn geweldige levensinstelling: Niet lullen maar poetsen. 

Bley nam zelf het heft in handen. Als er wat aan de hand was in de zaak wachtte hij niet op de politie. Die kwam toch niet. Nee, hij smeet eigenhandig het gajes door de voorruit. 

Bley was de baas van zijn eigen universum. Handen uit de mouwen. Je moet zelf wat van je leven maken. Niemand anders doet het voor je. Bley had de “Just do it”-mentaliteit avant la lettre. Haags. Eerlijk. Tikje rebels. En recht voâh ze raap. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: