Nieuw Adrià-restaurant opent in Barcelona

21 september 2010 |
Nieuw AdriĆ -restaurant opent in Barcelona<

De gebroeders Alberto en Ferran AdriĆ  openen begin volgend jaar een nieuw restaurant in het centrum van Barcelona, zo is te lezen op de website van het Belgische magazine Knack Weekend. Er wordt door de gerenommeerde chefs een CitroĆ«ngarage omgebouwd tot een restaurant waar plaats is voor 80 couverts. Gasten krijgen de keuze uit meerdere keukens. ā€œIk heb nog meer dan 1.000 recepten in reserve. Ik heb tijd gehad om dit project uit te werken sinds ik elBulli niet meer moet runnenā€, aldus Alberto AdriĆ . ElBulli, gelegen aan de Costa Brava en meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, sluit in december 2011 de deuren.

Relatief voordelig
Het nieuwe restaurant van de broers AdriĆ  zet met een menuprijs van 50 euro scherp in voor een keuken die toch sterk geĆÆnspireerd is door de avant-gardistische technieken van elBulli. In het driesterrenrestaurant kost een couvert 200 euro. De producten en gerechten zullen van dezelfde kwaliteit zijn die het fameuze restaurant net buiten Rosas de wereldwijde faam heeft bezorgd. ā€œAlles wordt 100 procent Spaans, zowel producten als bereiding. Er komt ook een creatieve cocktailbar met telkens een originele aangepaste tapa.ā€


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: