Nettowinst Sligro onderuit

19 juli 2012 |
Nettowinst Sligro onderuit

Horecagroothandel Sligro heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een fors lagere nettowinst geboekt. Het resultaat onder de streep kwam uit op 26 miljoen euro, 22,6 procent minder dan een jaar eerder.

Meer omzet
De omzet over het eerste halfjaar van 2012 bedroeg 1,2 miljard euro, een toename van 2,1 procent. De autonome omzetgroei was eveneens 2,1 procent.

Vooruitzicht somber
De Sligro Food Group geeft in de regel geen verwachtingen uit. Voor een keer wordt daarvan afgeweken. Sligro gaat ervan uit dat over heel 2012 een nettowinst wordt gerealiseerd van circa 65 miljoen euro ten opzichte van 78 miljoen uit 2011.

Ontevreden
"Wij zijn ontevreden over de resultatenontwikkeling in de
eerste helft van 2012. De marktomstandigheden
verslechterden verder gedurende het eerste halfjaar met
name omdat consumenten minder besteden in deze
tijden. Dit heeft geleid tot veel prijs- en actiedruk. Bovendien was binnen Foodservice sprake van beduidende
verschuivingen in de klantenmix, waardoor er extra druk
op de brutowinst ontstond", aldus directievoorzitter Koen Slippens.

Pittige uitdaging
Slippens vervolgt: "Positief is dat we in onze
beide marktsegmenten (foodservice en foodretail, red.) een hogere omzetgroei realiseerden dan de markt, waarmee we in beide segmenten de marktpositie hebben verbeterd. Voor de tweede helft van 2012 ligt er een pittige uitdaging voor ons om de resultatenontwikkeling te keren; wij pakken deze met veel energie op."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: