Nettowinst Sligro Food Group neemt toe

21 juli 2016 | Linda Groothuijse

De omzet over het eerste halfjaar 2016 bedroeg € 1.355 miljoen, een toename van 6,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Autonoom nam de omzet met 1,6% toe. De nettowinst over het eerste halfjaar bedroeg € 28 miljoen, een afname van 3,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Koen Slippens, directievoorzitter licht toe: “De groei in onze beide afzetmarkten trekt zoals verwacht stapje voor stapje aan. In de foodservicemarkt is bovendien het verschil in omzetontwikkeling tussen de diverse marktsegmenten nog altijd groot. In onze beide bedrijfsonderdelen zagen we de omzetontwikkeling in het tweede kwartaal verbeteren.

Binnen Foodservice werden de overnames van De Kweker en Java succesvol geïntegreerd en werd volop gewerkt aan de voorbereidingen voor Sligro België. De integratie- en opstartkosten drukten het halfjaarresultaat, maar wij zien dat als een aantrekkelijke investering voor verdere groei in Nederland en België.

Bij Foodretail kenden we een uitdagende start van het jaar en stond de omzet in onze oudere EMTÉ (2.0) vestigingen onder druk. Die trend hebben we in de loop van het tweede kwartaal al wat kunnen keren, wat wel tot een hogere promo- en actiedruk leidde. Meer structureel herstel komt ondermeer uit de verdere uitrol van de nieuwe EMTÉ formulegeneratie 3.0. De resultaten van de drie pilot winkels en de drie nieuwe winkels die we openden in de eerste helft van het jaar geven ons vertrouwen voor de komende jaren.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: