Negen gangen vlees noch vis

23 januari 2013
Negen gangen vlees noch vis

Vegetarisch koken is in opkomst, maar voor sommige koks nog moeilijk. Niet voor chef-kok Floris Versluijs. Hij is erin geslaagd om een vegetarisch negengangenmenu te componeren, dat nu op het menu staat.

*Elke dag vegetarisch*
Bij In de keuken van Floris in Rotterdam wordt sinds een jaar elke woensdag vegetarisch gekookt. Door veel te experimenteren en feedback van vegetarische gasten besloot Versluijs voortaan elke dag een dergelijk menu aan te bieden. Makkelijk is het niet. “Het is lastig om een spanningsboog aan te brengen in een vegetarisch gerecht”, zegt Versluijs. “Je hebt veel ervaring en productkennis nodig om er iets moois van te maken.” De kok heeft een jaarlang kunnen experimenteren met smaken, structuren en producten. Het is ook mogelijk om een saparrangement te nemen bij het menu. Deze is aangepast aan de gerechten en de helft ervan worden huisgemaakt.

~Marijn Brok~

Overig nieuws