Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

6 augustus 2020 | David Bakker

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen.

Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphone op de QR-code van de tafelsticker te richten, het tafelnummer in te vullen, eventueel een fooi aan te geven en te betalen. Vóór het afrekenen kun je al je bestellingen op je smartphone bijhouden, en ná het afrekenen kun je de bon downloaden én je rekening heel gemakkelijk splitten door je tafelgenoten direct een Tikkie betaalverzoek te sturen. Horecaondernemers krijgen met Tikkie Check een snelle en veilige digitale betaalmethode, waarbij het persoonlijk contact zo goed als behouden blijft.

Gasten en bediening enthousiast over nieuwe betaalmethode

Tikkie Check is in het afgelopen jaar uitgebreid getest op een tiental horecalocaties in heel Nederland, waarbij ook meer dan 1.000 consumenten en 106 horecamedewerkers zijn ondervraagd. Klanten én horecapersoneel zijn enthousiast. Zo vinden consumenten (85 procent) het vooral een voordeel dat je in vergelijking met cash of pin veel sneller en contactloos kunt betalen, 91 procent van het horecapersoneel deelt deze mening. Ook zouden ruim 9 op 10 horecabezoekers Tikkie Check bij anderen aanbevelen. Plein4 in Eindhoven is een van de horecalocaties waar Tikkie Check is getest. “Onze medewerkers zijn erg te spreken over Tikkie Check, vooral op het terras en bij grote drukte”, vertelt Jordi Valk, eigenaar van Plein4. “Gasten hoeven niet lang op hun rekening te wachten en kunnen de ober tijdens het afrekenen toch gemakkelijk belonen met een fooi. Mijn personeel is hierdoor minder tijd kwijt aan het afrekenen en kan zo extra aandacht schenken en service verlenen aan de andere gasten. We hebben veel positieve reacties gekregen op de pilot en klanten willen graag met Tikkie Check kunnen blijven betalen nu we weer open zijn.”

Afrekenen in horeca makkelijker, leuker én veiliger

Ook branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland ziet de voordelen van Tikkie Check. “Met de komst van Tikkie Check wordt afrekenen in horeca gemakkelijker en leuker voor gasten, medewerkers en ondernemers. Het is een goed functionerende en veilige digitale betaalmethode”, zegt Dirk Beljaarts, Algemeen Directeur van Koninklijke Horeca Nederland. “Nu de horeca weer open is, hebben horecabedrijven behoefte aan oplossingen die hun service aan gasten op een veilige manier vergroot. Tikkie Check zorgt ook onder de huidige omstandigheden voor een goede, snelle en veilige doorstroming in restaurants, cafés en op terrassen.”

“We hebben gemerkt dat veel consumenten Tikkie omarmen en dat zij op meer locaties behoefte hebben aan deze eenvoudige en leuke manier van betalen. Daarom zijn we steeds bezig met nieuwe ontwikkelingen en Tikkie Check is hiervan een goed voorbeeld”, vertelt Moreno Kensmil van Tikkie. “We hebben ervoor gekozen om Tikkie Check eerst uitgebreid te testen en goed te luisteren naar horecaondernemers en hun gasten. Veel consumenten vinden het prettig om veilig en contactloos te kunnen betalen nu de horeca weer open is. Met Tikkie Check kunnen consumenten nu zonder tussenkomst van de bediening afrekenen en de rekening eenvoudig onderling splitten, zoals ze van Tikkie zijn gewend. De bediening is op haar beurt minder tijd kwijt aan afrekenen en kan zo meer aandacht besteden aan de gasten.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: