Meer plantaardige producten in horeca

1 december 2014 |
Meer plantaardige producten in horeca<

Producten op basis van soja staan steeds meer in de belangstelling. Velen zijn immers op zoek naar plantaardige variaties op zuivel. De consument
die sojaproducten of andere plantaardige voedingsproducten in huis haalt, wil tegenwoordig ook buitenshuis voor deze plantaardige variaties kunnen kiezen. Maar waarom zijn deze producten nog nauwelijks in horecazaken en andere out of home shops verkrijgbaar? Uit een onderzoek in de UK is onlangs gebleken dat 65% van de ondervraagde horecabedrijven wel degelijk behoefte heeft aan een alternatief voor zuivelproducten als toevoeging aan het koffieassortiment*.

Verantwoord en bewust
Een verantwoorde en bewuste levensstijl is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Mensen kiezen er bewust voor om méér plantaardig en minder dierlijk te eten omdat ze lactose-intolerant zijn, denken aan het milieu of gewoon omdat ze het lekker vinden.

Plantaardige variaties op zuivel in horeca
Plantaardige variaties op melk, yoghurt, kookroom of desserts zijn alom vertegenwoordigd in de Nederlandse supermarkten. In lunchrooms, cateringbedrijven en koffiebars zijn deze plantaardige variaties op zuivel echter nog nauwelijks verkrijgbaar. Dit terwijl uit een onderzoek in de UK blijkt dat 65% van de ondervraagde horecabedrijven wel degelijk behoefte heeft aan een alternatief voor zuivelproducten, als toevoeging aan hun koffieassortiment*.

Plantaardige variatie
61% van de ondervraagde (horeca)bedrijven in de UK zegt dat zij geen plantaardige producten aanbieden omdat hier weinig vraag naar is. Echter is gebleken dat wanneer deze producten wel worden aangeboden, de consument bewust wordt van zijn behoefte om ook buitenshuis voor een plantaardige variatie op zuivel zal kiezen.

Voor professionals
Alpro vervult deze behoefte door een reeks producten aan te bieden voor professionals. Alpro werkt momenteel samen met koffieketens als Starbucks, Doppio Espresso, Micaffè en Coffee Company. In vestigingen van deze ketens biedt Alpro plantaardige variaties op melk aan in warme dranken (zoals latte’s, cappuccino’s etc.) Daarnaast kunnen bezoekers van deze horecazaken ook koude dranken (bijvoorbeeld iced coffees en smoothies), die gemaakt zijn op basis van Alpro producten, bestellen. Koffiebars die gevestigd zijn in diverse universiteiten in Nederland, waaronder de Universiteit Leiden, tonen ook steeds meer interesse om plantaardige variaties op melk te serveren.

Breed aanbod plantaardige variaties op zuivel
Alpro heeft al 30 jaar lang een pionier-rol in de ontwikkeling van lekkere plantaardige producten die goed zijn voor mensen en planeet. Het assortiment van Alpro is in de afgelopen jaren sterk uitgebreid van producten op basis van soja naar Alpro drink op basis van amandel, hazelnoot, rijst, haver en koksnoot, desserts en plantaardige variaties op yoghurt. Deze producten worden ook aangeboden op de foodservicemarkt.

* Bron: Alpro Foodservice Research Project in de UK, uitgevoerd door Torch, 2014.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: