Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

18 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende gardenbistro. Door het gebruik van groene accenten in het interieur en op het terras is de relaxte Mediterrane sfeer naar hartje Amsterdam gehaald. De bistro is toegankelijk voor iedereen en op alle momenten; van het inluiden van het weekend met een Negroni cocktail, tot ongedwongen socializen met vrienden onder het genot van een heerlijk bord risotto met inktvis of panisse met pompoen en za'atar. Het menu maakt geen onderscheid tussen voor- of hoofdgerechten; de keuze is aan de gast. Op 10 september opent Oriole officieel haar deuren met een Mediterraan feest.

Oriole

De naam van de gardenbistro is geïnspireerd op de gelijknamige zangvogel Oriole, wiens naam is afgeleid van het Latijnse 'aureolus', dat 'gouden' betekent. De zangvogel komt dan ook op allerlei speelse manieren terug in de look and feel van de gardenbistro. De vogel staat symbool voor het motto van de gardenbistro 'feel free'. Een plek waar je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder restricties en belemmeringen, waar je je vrij kunt voelen en kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Menu

Chef de Cuisine, Raoul Meuwese, heeft samen met zijn team het menu met veel oog voor detail samengesteld. In Oriole worden gerechten geserveerd met krachtige, eerlijke smaken. Van een goed glas wijn tot een prikkelende cocktail; de uitgebreide drankenkaart combineert goed bij de gerechten en iedere gelegenheid.

"Het menu, de wijnkaart en het interieur zijn geïnspireerd op de groene, weelderige Mediterrane kust. In Oriole kun je terecht voor een ontspannen aperitief op het terras met kleinere hapjes, maar ook voor een ongedwongen diner met vrienden of familie in een casual sfeer. De ingrediënten die wij gebruiken in onze gerechten zijn seizoensgebonden, herkenbaar en zijn deels verkregen uit onze eigen daktuin. Het is voor mij iedere dag weer een genot om met deze verse ingrediënten en kruiden te werken want ze zorgen voor een echte smaakexplosie, juist door hun eenvoud. Daarnaast worden er heerlijke wijnen en lekkere klassieke Mediterrane cocktails geserveerd in Oriole. Gezellig samenkomen onder het genot van smakelijke gerechten gemaakt van eerlijke ingrediënten die bol staan van authentieke smaken: dat is waar gasten op kunnen rekenen in Oriole.''

Foto's: Yaron Jansen en Michael Graste Photography

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: