Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 18 juni 2019
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende gardenbistro. Door het gebruik van groene accenten in het interieur en op het terras is de relaxte Mediterrane sfeer naar hartje Amsterdam gehaald. De bistro is toegankelijk voor iedereen en op alle momenten; van het inluiden van het weekend met een Negroni cocktail, tot ongedwongen socializen met vrienden onder het genot van een heerlijk bord risotto met inktvis of panisse met pompoen en za'atar. Het menu maakt geen onderscheid tussen voor- of hoofdgerechten; de keuze is aan de gast. Op 10 september opent Oriole officieel haar deuren met een Mediterraan feest.

Oriole

De naam van de gardenbistro is geïnspireerd op de gelijknamige zangvogel Oriole, wiens naam is afgeleid van het Latijnse 'aureolus', dat 'gouden' betekent. De zangvogel komt dan ook op allerlei speelse manieren terug in de look and feel van de gardenbistro. De vogel staat symbool voor het motto van de gardenbistro 'feel free'. Een plek waar je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder restricties en belemmeringen, waar je je vrij kunt voelen en kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Menu

Chef de Cuisine, Raoul Meuwese, heeft samen met zijn team het menu met veel oog voor detail samengesteld. In Oriole worden gerechten geserveerd met krachtige, eerlijke smaken. Van een goed glas wijn tot een prikkelende cocktail; de uitgebreide drankenkaart combineert goed bij de gerechten en iedere gelegenheid.

"Het menu, de wijnkaart en het interieur zijn geïnspireerd op de groene, weelderige Mediterrane kust. In Oriole kun je terecht voor een ontspannen aperitief op het terras met kleinere hapjes, maar ook voor een ongedwongen diner met vrienden of familie in een casual sfeer. De ingrediënten die wij gebruiken in onze gerechten zijn seizoensgebonden, herkenbaar en zijn deels verkregen uit onze eigen daktuin. Het is voor mij iedere dag weer een genot om met deze verse ingrediënten en kruiden te werken want ze zorgen voor een echte smaakexplosie, juist door hun eenvoud. Daarnaast worden er heerlijke wijnen en lekkere klassieke Mediterrane cocktails geserveerd in Oriole. Gezellig samenkomen onder het genot van smakelijke gerechten gemaakt van eerlijke ingrediënten die bol staan van authentieke smaken: dat is waar gasten op kunnen rekenen in Oriole.''

Foto's: Yaron Jansen en Michael Graste Photography

Overig nieuws