McDonald's lanceert nieuwe restaurants

31 december 2014 |
McDonald's lanceert nieuwe restaurants<

McDonald’s heeft in het Australische Sydney een bijzondere vestiging geopend. The Corner lijkt op het eerste gezicht niets te
maken te hebben met de Amerikaanse fastfoodketen - er worden geen hamburgers of frieten geserveerd - maar niets is minder waar.

McCafé wordt The Corner
Daarvoor werd een McCafé (een submerk waar koffie, sandwiches en cakes worden geserveerd) in Sydney onlangs omgebouwd tot The Corner. Het pand kreeg een grondige make-over waarbij schreeuwerige kleuren werden vervangen door witte tegelwanden, houten meubels en gele accenten. Enkel de ondertitel bij het logo van het restaurant verraadt dat het nog steeds eigendom is van het Amerikaanse bedrijf.

Experiment
Een woordvoerder van de keten vertelde Business Insider dat het restaurant werd geopend als een soort laboratorium waar nieuwe gerechten en drankjes kunnen worden getest, maar evengoed kan worden geëxperimenteerd met het interieur, om te zien wat in de smaak valt bij de klanten.

Gezond
Het menu van The Corner verraadt alvast dat McDonald’s iets wil doen aan zijn ongezond imago: er is een ruime keuze aan broodjes en salades met ingrediënten als rijst, quinoa en linzen. Ontbijten kan met vers fruit en muesli. Daarnaast wordt ook meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de koffie.

Bestelling aan tafel gebracht
Ook het meenemen van de bestelling op een dienblad is er hier niet meer bij: na het betalen krijgt de klant enkel een nummertje mee en zijn bestelling wordt nadien netjes aan tafel geserveerd. Het is niet voor het eerst dat de Australische tak van McDonald’s afstapt van de gekende manier van bestellen.

Meer lezen over McDonalds? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: