McDonald's breidt tafelbediening verder uit

19 april 2016
McDonald's breidt tafelbediening verder uit

Vanaf deze week biedt McDonald’s in 25 van haar restaurants in Nederland Table Service aan; de mogelijkheid voor gasten om na het
plaatsen van een bestelling deze aan tafel door een servicemedewerker te laten serveren. Vanaf de start van dit concept – juni 2015 in Purmerend – rolde McDonald’s dit succesvolle concept gestaag uit over Nederland. Het restaurant in Apeldoorn-Noord is het meest recente restaurant. Gasten zijn volgens de fastfoodketen tevreden over Table Service. Zij ervaren meer comfort als zij in een McDonald’s restaurant zijn en vinden het concept bijdragen aan een positieve restaurantbeleving. McDonald’s gaat de komende maanden verder met het uitrollen van dit concept, naar uiteindelijk zo’n 50 restaurants dit jaar.

*Gezinnen*
Inspelen op veranderende behoeften van gasten als zij een McDonald’s restaurant bezoeken en het optimaliseren van de restaurantbeleving. Dit waren in 2015 de voornaamste redenen om de pilot Table Service te starten in het restaurant in Purmerend. Uit deze pilot kwam naar voren dat gasten Table Service waarderen. Ze ervaren minder wachttijd en meer comfort, doordat zij na een bestelling bij de bestelkiosk meteen aan tafel plaats kunnen nemen. Ook geven gasten aan dat Table Service zorgt voor een betere restaurantbeleving. Hierbij spelen de vriendelijkheid en de persoonlijke benadering van de servicemedewerkers een belangrijke rol. Table Service is vooral voor gezinnen erg praktisch. Ouders hebben minder om handen en kunnen de volledige aandacht aan hun kinderen geven.



*80 procent kiest voor bediening aan tafel*
Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland, licht toe: "Wij luisteren goed naar wat onze gasten van ons verwachten. Zowel op gebied van nieuwe producten als op het gebied van nieuwe diensten, die het verblijf in onze restaurants veraangenamen. Table Service is daar een mooi voorbeeld van. Het laat zien dat McDonald’s in staat is om verrassende concepten door te voeren die bij gasten en medewerkers in goede aarde vallen." Recent onderzoek onder 1100 gasten in de restaurants die Table Service aanbieden toont aan dat gasten nog meer tevreden zijn over hun bezoek aan een McDonald’s restaurant. Acht op de tien gasten geven de voorkeur aan bediening aan tafel boven het zelf meenemen van hun bestelling. Zij geven bovendien aan dat dit concept prima past bij McDonald’s. De ambitie is om Table Service de komende maanden verder uit te rollen naar uiteindelijk zo’n 50 restaurants dit jaar.

~Christel Tuin~


Overig nieuws