Topchef op de bres voor Meatless Monday

1 augustus 2011 |
Topchef op de bres voor Meatless Monday<

De campagne Meatless Monday, die mensen oproept om minstens één dag in de week geen vlees te eten, krijgt steun van de Amerikaanse topchef Mario Batali. Afgelopen weekeinde maakte de chef zijn steun openlijk bekend.

Beetje minder vlees, grote impact
Batali, die eigenaar is van in totaal twaalf restaurants in New York en Las Vegas, is van Italiaanse komaf en in die zin niet vies van een goed stuk vlees. In een reactie laat hij weten: "Ik doe het voor mijn eigen gezondheid, maar vooral voor de gezondheid van onze planeet. De voedselkeuzes die we maken hebben een enorme impact op het milieu van onze aarde. Het eten van een klein beetje minder vlees heeft een grote impact op het klimaat."

Minder vlees, minder uitlaatgassen
De Environmental Working Group heeft in opdracht van de Meatless Monday campagne onderzocht wat de impact is als alle Amerikanen een jaar lang één dag in de week geen vlees en kaas consumeren. Het effect staat gelijk aan 7,6 miljoen minder voertuigen op de weg. In totaal tellen de VS 243 miljoen voertuigen. Oftewel 3.1% minder auto's.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: