Topchef op de bres voor Meatless Monday

1 augustus 2011 |
Topchef op de bres voor Meatless Monday<

De campagne Meatless Monday, die mensen oproept om minstens één dag in de week geen vlees te eten, krijgt steun van de Amerikaanse topchef Mario Batali. Afgelopen weekeinde maakte de chef zijn steun openlijk bekend.

Beetje minder vlees, grote impact
Batali, die eigenaar is van in totaal twaalf restaurants in New York en Las Vegas, is van Italiaanse komaf en in die zin niet vies van een goed stuk vlees. In een reactie laat hij weten: "Ik doe het voor mijn eigen gezondheid, maar vooral voor de gezondheid van onze planeet. De voedselkeuzes die we maken hebben een enorme impact op het milieu van onze aarde. Het eten van een klein beetje minder vlees heeft een grote impact op het klimaat."

Minder vlees, minder uitlaatgassen
De Environmental Working Group heeft in opdracht van de Meatless Monday campagne onderzocht wat de impact is als alle Amerikanen een jaar lang één dag in de week geen vlees en kaas consumeren. Het effect staat gelijk aan 7,6 miljoen minder voertuigen op de weg. In totaal tellen de VS 243 miljoen voertuigen. Oftewel 3.1% minder auto's.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: