Margo Reuten restaurant Da Vinci Woman of the Year Relais & Châteaux

29 november 2016 | Jorien Slager

Chef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is door vereniging van luxehotels en toprestaurants Relais & Châteaux benoemd tot ‘Woman of the Year 2017’. Zij kreeg de Woman of the Year Trophy op 29 november uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van Relais & Châteaux die dit keer in Tokyo plaatsvond.

Tweede R&C onderscheiding

De Woman of the Year Trophy is Margo Reutens tweede onderscheiding binnen Relais & Châteaux. In 2012 ontving ze bij de toetreding van Da Vinci tot de vereniging de titel ‘Grand Chef Relais & Châteaux’. Zij plaatste zich toen als enige vrouw naast Nederlandse sterrenchefs Jannis Brevet van Inter Scaldes en Martin Kruithof van De Lindenhof, die eveneens de titel Grand Chef bezitten. 

Internationale waardering

Margo Reuten: “Ik ben heel vereerd dat ik de Woman of The Year onderscheiding heb mogen ontvangen, zeker als je bedenkt dat er meer dan 500 topbedrijven zijn aangesloten bij Relais & Châteaux. 

Ik wil Relais & Châteaux en Pommery champagne hartelijk bedanken en ik zal de onderscheiding met trots vertegenwoordigen. Deze internationale waardering voelt goed en het is een mooie opmaat naar het vijfentwintig jarig bestaan van Da Vinci in 2018. Petro en ik blijven met Da Vinci groeien en onze grenzen verleggen.”

Enige vrouwelijke tweesterrenchef

SVH Meesterkok Margo Reuten is samen met haar levenspartner en SVH Meestergastheer Petro Kools eigenaar van restaurant Da Vinci in het Midden-Limburgse Maasbracht. Zij is sinds 2009 de enige vrouwelijke tweesterrenchef in Nederland.
Relais & Châteaux bestaat 60 jaar, de aangesloten bedrijven zijn opgenomen in de Relais & Châteaux gids die 530 luxehotels en -restaurants bevat in 64 landen. 

Culinaire onderscheidingen Margo Reuten en lidmaatschappen
•    1990 eerste vrouwelijke SVH Meesterkok
•    Lady Chef of the Year 1996
•    1999 eerste Michelinster
•    2009 tweede Michelinster 
•    Gault&Millau Chef van het Jaar 2012
•    Grand Chef Relais & Châteaux 2013
•    Da Vinci is lid van Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: