Margo Reuten restaurant Da Vinci Woman of the Year Relais & Châteaux

29 november 2016 | Jorien Slager

Chef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is door vereniging van luxehotels en toprestaurants Relais & Châteaux benoemd tot ‘Woman of the Year 2017’. Zij kreeg de Woman of the Year Trophy op 29 november uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van Relais & Châteaux die dit keer in Tokyo plaatsvond.

Tweede R&C onderscheiding

De Woman of the Year Trophy is Margo Reutens tweede onderscheiding binnen Relais & Châteaux. In 2012 ontving ze bij de toetreding van Da Vinci tot de vereniging de titel ‘Grand Chef Relais & Châteaux’. Zij plaatste zich toen als enige vrouw naast Nederlandse sterrenchefs Jannis Brevet van Inter Scaldes en Martin Kruithof van De Lindenhof, die eveneens de titel Grand Chef bezitten. 

Internationale waardering

Margo Reuten: “Ik ben heel vereerd dat ik de Woman of The Year onderscheiding heb mogen ontvangen, zeker als je bedenkt dat er meer dan 500 topbedrijven zijn aangesloten bij Relais & Châteaux. 

Ik wil Relais & Châteaux en Pommery champagne hartelijk bedanken en ik zal de onderscheiding met trots vertegenwoordigen. Deze internationale waardering voelt goed en het is een mooie opmaat naar het vijfentwintig jarig bestaan van Da Vinci in 2018. Petro en ik blijven met Da Vinci groeien en onze grenzen verleggen.”

Enige vrouwelijke tweesterrenchef

SVH Meesterkok Margo Reuten is samen met haar levenspartner en SVH Meestergastheer Petro Kools eigenaar van restaurant Da Vinci in het Midden-Limburgse Maasbracht. Zij is sinds 2009 de enige vrouwelijke tweesterrenchef in Nederland.
Relais & Châteaux bestaat 60 jaar, de aangesloten bedrijven zijn opgenomen in de Relais & Châteaux gids die 530 luxehotels en -restaurants bevat in 64 landen. 

Culinaire onderscheidingen Margo Reuten en lidmaatschappen
•    1990 eerste vrouwelijke SVH Meesterkok
•    Lady Chef of the Year 1996
•    1999 eerste Michelinster
•    2009 tweede Michelinster 
•    Gault&Millau Chef van het Jaar 2012
•    Grand Chef Relais & Châteaux 2013
•    Da Vinci is lid van Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: