Margo Reuten restaurant Da Vinci Woman of the Year Relais & Châteaux

29 november 2016 | Jorien Slager

Chef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is door vereniging van luxehotels en toprestaurants Relais & Châteaux benoemd tot ‘Woman of the Year 2017’. Zij kreeg de Woman of the Year Trophy op 29 november uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van Relais & Châteaux die dit keer in Tokyo plaatsvond.

Tweede R&C onderscheiding

De Woman of the Year Trophy is Margo Reutens tweede onderscheiding binnen Relais & Châteaux. In 2012 ontving ze bij de toetreding van Da Vinci tot de vereniging de titel ‘Grand Chef Relais & Châteaux’. Zij plaatste zich toen als enige vrouw naast Nederlandse sterrenchefs Jannis Brevet van Inter Scaldes en Martin Kruithof van De Lindenhof, die eveneens de titel Grand Chef bezitten. 

Internationale waardering

Margo Reuten: “Ik ben heel vereerd dat ik de Woman of The Year onderscheiding heb mogen ontvangen, zeker als je bedenkt dat er meer dan 500 topbedrijven zijn aangesloten bij Relais & Châteaux. 

Ik wil Relais & Châteaux en Pommery champagne hartelijk bedanken en ik zal de onderscheiding met trots vertegenwoordigen. Deze internationale waardering voelt goed en het is een mooie opmaat naar het vijfentwintig jarig bestaan van Da Vinci in 2018. Petro en ik blijven met Da Vinci groeien en onze grenzen verleggen.”

Enige vrouwelijke tweesterrenchef

SVH Meesterkok Margo Reuten is samen met haar levenspartner en SVH Meestergastheer Petro Kools eigenaar van restaurant Da Vinci in het Midden-Limburgse Maasbracht. Zij is sinds 2009 de enige vrouwelijke tweesterrenchef in Nederland.
Relais & Châteaux bestaat 60 jaar, de aangesloten bedrijven zijn opgenomen in de Relais & Châteaux gids die 530 luxehotels en -restaurants bevat in 64 landen. 

Culinaire onderscheidingen Margo Reuten en lidmaatschappen
•    1990 eerste vrouwelijke SVH Meesterkok
•    Lady Chef of the Year 1996
•    1999 eerste Michelinster
•    2009 tweede Michelinster 
•    Gault&Millau Chef van het Jaar 2012
•    Grand Chef Relais & Châteaux 2013
•    Da Vinci is lid van Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: